Üzleti tippek

Személyi változások az Antenna Hungáriánál

Az Antenna Hungária Rt. pénteki rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választottak és döntöttek arról is, hogy a társaság nevébe - jelezve, hogy nyilvános részvénytársaságról van szó - bekerül az "Ny" betű - jelentette be Lévay Örs, az Antenna Hungária Rt. elnöke a cég pénteki rendkívüli közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

A közgyűlés visszahívta az Antenna Hungária Rt. nyolc tagú igazgatóságát, és döntött arról, hogy a testület a jövőben hat taggal működik. Az új igazgatósági tagok közül Lévay Örs, az Antenna Hungária Rt. elnöke és László Géza vezérigazgató tagja az újraválasztott testületnek, új tagként bekerült az igazgatóságba Jürg Rötheli, a Swisscom Broadcast AG igazgatóságának elnöke, Giovanni Conti, a Swisscom Broadcast AG vezérigazgatója, Andreas Boltz, a Swisscom Broadcast AG pénzügyi igazgatója, valamint Mario Ross, a Swisscom Fixnet AG pénzügyi igazgatója.

Az újraválasztott felügyelőbizottság kilenc taggal működik majd: az üzemi tanács három delegáltja, valamint Heit Gábor, az ÁPV. Rt. ügyvezető igazgatója változatlanul tagja a testületnek, új felügyelőbizottsági tagként megválasztották Christoph Brandot, a Swisscom AG stratégiai és üzletfejlesztési vezetőjét, Stefan Nünlistet, a Swisscom AG csoportszintű kommunikációért felelős pr-vezetőjét, Beat Grossenbachert, a csoportszintű treasury vezetőjét, Gabriel Rumót, az adócsoport vezetőjét, valamint Philip Kübler jogtanácsost.

Az új tisztségviselők mandátuma a 2006. évi üzleti évet lezáró közgyűlésig, várhatóan 2007. áprilisáig tart. A közgyűlés döntött arról is, hogy – a gazdasági társaságokról szóló törvény előírásainak eleget téve – a társaság nevébe, a nyilvános részvénytársaság jelzéseként, bekerül az “Ny” betű, azaz a cég neve Antenna Hungária Ny. Rt.-vé változik.

A pénteki rendkívüli közgyűlés határozatai a privatizációs tranzakció lezárásakor lépnek hatályba. Ehhez szükség van még a magyar Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyó határozatára, a svájci versenyhivatal engedélyét már kézhez kapták – mondta Lévay Örs.
Az Antenna Hungária Rt. jövő hónap elején Antenna Digital néven új lakossági szolgáltatáscsomagot dob piacra, a digitális szolgáltatáscsomag rugalmas és előfizető-barát lesz – jelentette be László Géza vezérigazgató.

Az Antenna Hungária Rt. vezetőségváltására a társaság privatizációját követően került sor. A cégben 75 százalék plusz 1 szavazatot szerzett egy svájci szakmai befektető, a Swisscom Broadcast AG. A befektető 286 millió svájci frankot – 46,76 milliárd forintot – adott a részvénycsomagért. A személyi változások akkor lépnek hatályba, amikor a részvénycsomag áttranszferálása megtörténik.

A társaság részvényeinek 15,09 százaléka az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) elnök-vezérigazgatója, Megdet Rahimkulov és családja közvetett tulajdona.

Az Antenna Hungária Rt. az idei első féléves, konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli szabályok szerint készült gyorsjelentése szerint 1 375 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el, 8 százalékkal elmaradva az egy évvel korábbi 1 489 milliárd forinttól. A társaság idei első féléves, 13 214 milliárd forintos nettó árbevétele 3 százalékkal volt több, mint az egy évvel korábbi 12 868 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik