Üzleti tippek

Kanadaiaké a tévészékház

Az ÁPV Rt. az MTV székházát a Palace 17 Kft.-nek adta el, amely mögött jelenleg ugyan egy izraeli magánszemély, Shlomo Perry áll, ám a tervek szerint őt hamarosan kivásárolná a tényleges vevő, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó kanadai Tippin Corporation – értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy a vételár 4,5 milliárd forint körül volt, ám ezt az információt egyik fél sem kommentálta. Az ÁPV Rt.-nél annyit közöltek, hogy a megállapodás nem végleges, mert ahhoz még néhány hét alatt alá kell írni a bérleti szerződést a jelenleg bent lakó, de bérleti díjat általában nem fizető köztelevízióval. Ennek hiányában az üzlet semmisnek tekinthető.

Az új tulajdonos nem akarja “kitenni” az ideálisnak aligha nevezhető bérlőt. Mindemellett reméli, hogy az MTV “belátható időn belül” új helyére költözik. Miután az MTV kiköltözik, a Tippin Corp. a műemlékjelleg megtartása mellett helyreállítaná az épület homlokzatát. A megbízott tervező a tőzsdepalota Szabadság térre néző oldalán üzleteket és kávézót alakítana ki, a középső szinteket igényesen kialakított irodáknak szánják, felül pedig kétszintes, teraszos, panorámás luxuslakások lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik