Üzleti tippek

Nem kifogásolható a T-Com reklámja

A Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottsága és az Önszabályozó Reklámtestület közös állásfoglalásában elutasította a T-Com Favorit Plusz díjcsomag reklámját kifogásoló beadványokat – olvasható a Magyar Telecom honlapján.

A T-Com Favorit Plusz díjcsomag reklámja kapcsán két egyéni panasz érkezett a Magyar Reklámszövetséghez. A kifogásolt reklámfilmben egy TELE2 feliratú mappát tartó ügynök egy ügyféllel folytat rövid párbeszédet a T-Com és a TELE2 díjairól.

A beadványt kivizsgálva a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottsága az Önszabályozó Reklámtestülettel közösen megállapította, hogy a reklám a panaszos által kifogásolt tekintetben nem ütközik a Magyar Reklámetikai Kódex rendelkezéseibe, etikailag nem kifogásolható.

A két testület többek között azzal indokolta állásfoglalását, hogy az összehasonlító reklám a hazai és az európai jogi szabályozás szerint is elfogadott, legális műfaj. A Magyar Reklámetikai Kódex annyi többletkövetelményt támaszt az összehasonlító reklámokkal szemben, hogy az abban közölt adatok legyenek elfogulatlan és szakszerű vizsgálattal egyértelműen bizonyíthatók. “Ennek a követelménynek eleget tesz a tárgyalt reklám, hiszen a versenytárs kifejezett megjelenítése fogalmilag megkövetelt, megengedett tartalmi elem, az elhangzó információk valósak.” – olvasható a Reklámszövetség hivatalos állásfoglalásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik