Üzleti tippek

A Microsoft az internetes telefónia színterére lép

A Microsoft felvásárolja egy kis magánvállalatot, a Teleot és így internetes telefonszolgáltatás színterére lép, csatlakozva ezzel riválisaihoz, a Yahoo-hoz és a Google-hoz. A szolgáltatás lehetővé tenné, a PC-kről indított vezetékes és mobil telefonok hívását.

A szoftveróriás szerdán jelenti be akvizícióját a Teleoval, egy kis magánvállalattal, melynek VoIP (voice-over-IP ) technológiájával kiszélesíti a Microsoft eddigi internet kommunikációs szolgáltatásait – írja a Financial Times (FT). A Microsoft akvizíciója a Yahoo két hónappal ezelőtti Dialpad felvásárlására és a Google hetekkel ezelőtti Google Talk szolgáltatásának elindítására válasz az FT szerint.

A nagy internetes cégek mozgolódásai egyre inkább afelé mutatnak, hogy a már meglévő chat-szolgáltatásaikat teljes körű kommunikációs platformmá fejlesztik, amit a mostani a Microsoft és Yahoo akvizíciók is alátámasztanak.


Az FT információi szerint a Teleo telefonszolgáltatását a Microsoft a MSN chat-programba integrálja. Brooke Richardson, az MSN egyik termékmenedzsere úgy nyilatkozott, hogy a telefonhívások díjszabásán még most dolgoznak. Az elképzelések között a hagyományos előfizetéses módszer vagy a szolgáltatáshoz kapcsolt hirdetések is szerepelnek.


A Teleo szolgáltatása a felhasználóknak azt is lehetővé teszi majd, hogy bármely website-on szereplő telefonszámot felhívjanak, ami egy olyan úgynevezett „pay per click” hirdetési modellel lenne összekapcsolva, amely bizonyos keresőmotorokat is támogat, így többek között a Google-t is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik