Üzleti tippek

A KDB egy eljárást megszüntetett a vonattender ügyében

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) keddi tárgyalásán megszüntette az eljárást a Közbeszerzések Tanácsának (KbT) öt tagja által a MÁV motorvonat-tenderrel kapcsolatban benyújtott jogorvoslati beadvány ügyében - mondták el a KDB titkárságán az MTI-nek.

A megszüntetést a testület azzal indokolta, hogy a KbT öt tagja visszavonta július 20-án benyújtott jogorvoslati kérelmét. Abban arra kérték a testületet: vizsgálja felül a MÁV motorvonattender ügyében hozott július 4-i határozatát, amelyben megsemmisítette a tender június 1-jén kihirdetett eredményét.


Az eljárást az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) négy tagja, Kreszán Albert, Horváth István, Hódsági Tamás, Kelemen Géza és a kamarák képviselője, Nagy Levente közbeszerzési tanácstag kezdeményezte hivatalból.


Horváth István, az MGYOSZ KbT-be delegált tagja a beadvány visszavonását azzal indokolta, hogy az okafogyottá vált, mivel azt még a MÁV második döntése után nyújtották be, de azóta, augusztus 4-én, a MÁV Rt. ismét a svájci Stadler céget hirdette ki nyertesnek, és augusztus 15-én már alá is írták a szállítási szerződést.

A KDB titkársága korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vesztes Bombardier a MÁV motorvonat-tenderének augusztus 4-én kihirdetett eredményét jogszerűtlennek tartja, ezért ismét benyújtotta a jogorvoslati kérelmet. Az eljárás megindult, a tárgyalást péntekre tűzte ki a bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik