Üzleti tippek

MÁV: már nem tárgyalnak a közbeszerzési tanács beadványáról

A Közbeszerzések Tanácsának (KbT) öt tagja visszavonta a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDb) július 20-án benyújtott jogorvoslati kérelmét, amelyet a MÁV motorvonat tenderével kapcsolatban hozott közbeszerzési döntőbizottsági határozat ügyében adtak be - mondta el Horváth István, az MGYOSZ KbT-be delegált tagja az MTI érdeklődésére pénteken.

A döntést azzal indokolta, hogy beadványuk okafogyottá vált, mivel azt még a MÁV második döntése után nyújtották be, ám azóta augusztus 4-én a MÁV Rt. ismét a svájci Stadler céget hirdette ki nyertesnek, és augusztus 15-én már alá is írták a szállítási szerződést.

Az eljárást az MGYOSZ négy tagja, Kreszán Albert, Horváth István, Hódsági Tamás, Kelemen Géza és a kamarák képviselője, Nagy Levente közbeszerzési tanácstag kezdeményezte, hivatalból.

A KDb augusztus 23-án tárgyalta volna a közbeszerzési tanácstagok beadványát, amelyben arra kérték a testületet: vizsgálja felül a MÁV motorvonat-tender ügyében hozott július 4-i határozatát, amelyben a KDb megsemmisítette a MÁV motorvonat-tender június 1-jén kihirdetett eredményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik