Üzleti tippek

Új gyorsleguruló-utat kap Ferihegy

Ferihegy kapacitásának további növelése érdekében új gyorsleguruló utat épít üzemeltetője. A milliárdos fejlesztésnek köszönhetően a jelenleginél óránként kétszer több gép fogadására is képes lesz a repülőtér - mondta el Szollár Domokos, a BA kommunikációs munkatársa.

A kapacitásnövelő, saját erőből finanszírozott beruházást nyár végén kezdik el és várhatóan 2006 tavaszára fejezik be. A projektnek a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. is zöld utat adott.

A beruházással az 1-es kifutópályához kapcsolódó új, úgynevezett gyorsleguruló-úttal bővül a repülőtér. A gyorsleguruló utakon keresztül jutnak fel illetve le a repülőgépek a kifutópályára, és segítségükkel jelentősen csökkenthető a pályafoglaltsági idő – tette hozzá.

Szollár Domokos ismertette: a Budapest Airport beruházása sűrűbb és gyorsabb le-fel szállást és földi gurulást tesz lehetővé, a gépmozgások száma a jövőben jelentősen növekedhet: elméletileg óránként akár 96 gépmozgást is kezelni tud majd a repülőtér a jelenlegi 40-nel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik