Üzleti tippek

A Bombardier kitartóan küzd

A Bombardier a MÁV motorvonat tenderének csütörtökön kihirdetett eredménye ügyében ismételten benyújtotta a jogorvoslati kérelmet, az eljárás megindult - közölték az MTI érdeklődésére a Közbeszerzési Döntőbizottság titkárságán pénteken.

A Bombardier szerint a MÁV csütörtöki döntése jogszerűtlen volt, és azt kérik a döntőbizottságtól, érvénytelenítse a kihirdetett eredményt.

A Bombardier szerint a valós árelemeket adták be a tenderen, és betartották a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) július 4-i határozatát. A Bombardier úgy véli, ha értékelnék beadott ajánlatukat, akkor kiderülne, hogy az összességében olcsóbb és kedvezőbb a nyertes Stadlerénél.

A MÁV Rt. nem kívánt reagálni az ügyre. A vállalat csütörtökön harmadszor hirdette ki a 2004-ben 30+30 elővárosi motorvonat beszerzésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményét. A MÁV mindhárom esetben a svájci Stadlert hirdette ki győztesnek, a pályázat másik érintettje, a Bombardier cég minden esetben jogorvoslati kérelmet adott be a döntés ellen a
KDB-hoz.

A döntőbizottságnak 30 nap áll rendelkezésre, hogy a kérelem beérkezését követően. A határidő egy alkalommal 10 nappal meghosszabbítható. Ez idő alatt a döntőbizottság ideiglenes intézkedést is hozhat, amelyben megtilthatja a szerződéskötést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik