Üzleti tippek

A Szerencsejáték Rt. túlteljesített az idén

A Szerencsejáték Rt. idei első féléves árbevétele a tervezett 57 milliárd forintot 14,2 százalékkal haladta meg és elérte a 65,3 milliárd forintot. Ennek megfelelően az egész évre számított 1,044 milliárd forintos eredménytervet is túlteljesítette.

Somorai László, a társaság marketing igazgatója elmondta, hogy a Szerencsejáték Rt. 27,4 milliárd forintot fizetett be az idén a költségvetésbe az első félévben, szemben a 23,8 milliárd forintos előirányzattal, illetve a tavaly első félévi 22,8 milliárd forintos befizetéssel.

A sporttörvény előírásának megfelelően, sporttámogatás címén 2,079 milliárd forintot fizetett be az idén – tette hozzá.  A költségvetési befizetések túlteljesítését a terveket meghaladó eredmények tették lehetővé.

A jelentős forgalomnövekedés oka, hogy az idén az első félévben két halmozódás is volt az ötös lottón, ami az egyéb játékoknál is növelte a játékosok érdeklődését.

A 24. héten az eddigi harmadik legmagasabb ötös lottó nyereményt fizette ki a Szerencsejáték Rt., 2,3 milliárd forintot. Somorai László külön kiemelte a Tipp-mix jó teljesítményét. A fogadásos játék amelynél a szakértők a forgalom csökkenését jósolták az egyéb internetes fogadójátékok versenye miatt, az első félévben 5,5 milliárd forint árbevételt hozott, ez 47 százalékos növekedés az első féléves tervhez képest.

A Szerencsejáték Rt. vezető terméke változatlanul az ötös lottó, amely a féléves árbevétel 42,5 százalékát adta, míg a hatos lottó 14, Skandináv lottó 11, a Tipp-mix 8,5 százalékkal részesedett az árbevételből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik