Üzleti tippek

Csődöt mondott az Atkins-diéta

Az Atkins-diéta termékeit forgalmazó Atkins Nutririonals csődvédelmet kért.

Az amerikai csődbíróság hétfőn vizsgálatot indít a cég ellen, amely az Egyesült Államok csődtörvényének 11. fejezete alapján csődvédelmet kért maga ellen – írja a BBC. E fejezet engedélyezi a cégeknek a kereskedelmet, miközben védelmet nyújt a hitelezőkkel szemben annak érdekében, hogy azok rendezzék pénzügyeiket.

A vállalat közel 300 millió dollárral tartozik a hitelezőknek – állapította meg a bíróság. A vállalat napi tevékenységeinek lebonyolítására 25 millió dollárt különítetek el.

Az állami védelem megszűnése után a vállalat a táplálékkiegészítő italok és szeletek forgalmazására fog koncentrálni. Az üzletág profitképessége soha nem volt kétséges: egyéb nagy élelmiszerforgalmazók, mint például az Unilever, Kraft, General Mills is szintén piacra dobták hasonló, alacsony szénhidráttartalmú termékeiket.


A fényes múlt


A vállalatot Robert Atkins alapította 1989-ben, aki olyan diétát alakított ki, mely a szénhidrátokat, mint például a kenyér és a tészta, fehérjékkel helyettesítette.

Atkins halálát követően kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy biztonságos-e a módszer. A szénhidrátszegény étrend sok ember számra gyors fogyáshoz vezetet, orvosok azonban figyelmeztettek, hogy a diétának hosszú távon negatív hatásai lehetnek az egészségre. Atkins akkor azzal vágott vissza, hogy módszere egy egész életre szóló filozófia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik