Üzleti tippek

Gyorsabb lett az iBook

A gyorsabb iBook, már akár 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort, alapkiépítésben 512 MByte RAM tárat, nagyobb teljesítményű grafikus vezérlőt és beépített AirPort Extreme, valamint Bluetooth illesztőt is tartalmaz.

Az Apple bejelentette a népszerű iBook G4 termékcsalád legújabb frissítését, mely gyorsabb, már akár 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort, alapkiépítésben 512 MByte RAM tárat, nagyobb teljesítményű grafikus vezérlőt és beépített AirPort Extreme, valamint Bluetooth illesztőt is tartalmaz. A két új modellbe beépítették a PowerBook G4 modelleken a hosszú dokumentumok pörgetésére is alkalmas új ujjkövetőt (TrackPad) és a leejtés esetén a merevlemez mechanikáját biztonságos állapotba helyező mozgásérzékelőt is.

A kecses, de masszív polikarbonát házba épített új 12 és 14″-es iBook modellek 1,33 és 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort tartalmaznak és jellemző körülmények között akár 6 óra mobil üzemidőt kínálnak, egy feltöltéssel. A látványos grafikus hatások érdekében ATI Mobility Radeon 9550 grafikus vezérlőt tartalmaznak, 32 MByte dedikált tárral, valamint Combo vagy SuperDrive meghajtót mely utóbbi akár saját DVD lemezek elkészítésére is alkalmassá teszi.

Minden új iBook modell alapkiépítésben tartalmaz Bluetooth 2.0 EDR és 54 Mbps sávszélességű, 802.11g-kompatíbilis AirPort Extreme illesztőt. Az új iBook így használható például az Apple vezeték nélküli billentyűzetével és egerével is akár. Minden új iBook fel van még szerelve 10/100Base-T Ethernet, USB 2.0 és FireWire 400 kapukkal is, a hálózatokhoz és perifériákhoz való gyors és zökkenőmentes csatlakozás érdekében.

Minden új iBook G4 modell a Mac OS X 10.4 “Tiger” szoftverrel kerül forgalomba, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének már ötödik nagy frissítése, és több mint 200 új funkciót kínál; köztük az újszerű, mélyen integrált Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ’05 szoftvert is, mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik