Üzleti tippek

Drogot árultak a neten

Mintegy hétmillió brazil fiatal használja azt a közösségi oldalt, amelyen keresztül a rendőrség eljutott egy kábítószer terjesztő csoportig. A Google közösségi oldalán keresztül drogot árultak a bűnözők.

Egy kábítószerterjesztő csoport tagjainak nyomára bukkant a napokban a brazil rendőrség, miután folyamatosan megfigyelte egy gyanús csoport internetes aktivitását. A Google közösségi hálóját az Orkutot használták értékesítési helyszínnek az óvatlan bűnözők, nem sejtve, hogy minden begépelt mondatukat kíváncsi szemek figyelik rendőri oldalról is.

Az Orkut, Dél-Amerika legszívesebben használt online közössége, a felhasználók többségének egy lehetőség, hogy hasonló érdeklődésűekkel ismerkedjenek, cseteljenek, vagy főrumozzanak. A Google 2004-ben indította a szolgáltatást, amely hasonlóan a hazai WIW-hez meghívásos alapon működik. Az Orkut-on tevékenykedő banda könnyű drogokat árusított abban a hitben, hogy a zárt közösség megvédi őket a felelősségre vonástól.

A rendőrség tájékoztatása szerint a csoportot telefonos lehallgatásokkal és az internetes tevékenységük megfigyelésével sikerült felgöngyölíteni.

A hasonló közösségi oldalak hihetetlenül népszerűek a világ minden táján. A média mogul Rupert Murdoch épp a napokban bővítette birodalmát a MySpace nevű hasonló szolgáltatással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik