Üzleti tippek

Hat-nyolc hét múlva döntenek a Malévról

Orosz lapjelentések szerint kockázatos ügyletnek tartják a Malév Rt. megvásárlását a Krasznojarszki Légitársaság (KrasAir) oroszországi konkurensei. Döntés az értékesítésről csak hat-nyolc hét múlva várható.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága csütörtöki ülésén áttekinti a Malév értékesítéséről folyó tárgyalások állását, de döntést várhatóan csak hat-nyolc hét múlva hoz ez ügyben – mondta Vági Márton a privatizációs szervezet vezérigazgatója.

A Gazeta című orosz napilap a Magyar Hírlapra hivatkozva számolt be arról, hogy ajánlata alapján a KrasAir lehet a Malév új tulajdonosa.

A lap cikke szerint a KrasAir azt reméli, hogy a Malév megvásárlásával be tud törni a nagyobb profitot ígérő nyugat-európai piacra. A Malév 35 ország 51 városába közlekedtet járatokat, ami lehetővé tenne a KrasAirnek, hogy a nemzetközi forgalomban Oroszország második számú szereplőjévé váljon a nemzeti légitársaság, az Aeroflot mögött. Nem mellékes tényező az sem, hogy a Malév modern légiflottával – 28 teljes értékű repülőgéppel, köztük 15 korszerű Boeinggel – rendelkezik.

A Malév megvásárlásának gondolata az Aeroflotban is felmerült. A társaságnál azonban arra a következtetésre jutottak, hogy a Malév megszerzésével csak a veszteségeket tudnák növelni, nem is beszélve a magyar légitársaság eddig felhalmozott adósságairól. A Malévnak ráadásul rendkívülien erősek az európai versenytársai ezért a KrasAirnek rendkívül nehéz dolga lesz, ha Budapestből légiközlekedési csomópontot akar létrehozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik