Üzleti tippek

Mobil-üzlet: a T-Mobile hitelkártyát ad ki

A T-Mobile mai sajtótájékoztatóján bemutatták azt a mobiltelefonnal együttműködő hitelkártyát, amelyet augusztus elejétől bármelyik T-Mobile üzletben igényelhetnek a felhasználók.

A T-Mobile mai sajtótájékoztatóján bemutatták azt a mobiltelefonnal együttműködő hitelkártyát, amelyet augusztus elejétől bármelyik T-Mobile üzletben igényelhetnek a felhasználók. A Budapest Bank, mint a GE Money Bank hazai leányvállalata és a legnagyobb hazai mobil szolgáltató közösen dolgozták ki azt a rendszert amellyel ezután – ígéretük szerint – akár húsz perc alatt hitelkártyához juthatnak a T-Mobile ügyfelei.

A T-Mobile hitelkártya a klasszikus lehetőségeken felül összekapcsolja a kártya hitelkeretét a mobiltelefonnal, így az ügyfelek telefonjuk segítségével vásárolhatnak hitelkeretük terhére. A T-Mobile Magyarország vezérigazgatója szerint az most bevezetésre kerülő hitelkártya egy olyan új generációs fizetőeszköz, amely egyesíti a klasszikus kártyás vásárlás és a mobil fizetés előnyeit.

A hitelkártya elérhető lesz mind a szerződéses, mind a Domino csomaggal rendelkező ügyfelek részére. Az ügyfeleknek mindössze a hitelbírálat procedúráján kell keresztül esni, amelyet a T-Mobile a közreműködő bankkal közösen végez a boltokba kihelyezett rendszer segítségével. Jóváhagyott kártyaigénylés esetén a különleges SIM kártyát azonnal, a helyszínen biztosítják az ügyfél számára. A T-Mobile Hitelkártyával a hitelbírálattól függően akár 500 ezer forintos hitelkeret is elérhető lesz és a felhasznált összeg akár 45 napig kamatmentes.

A mobil vásárlásokat egy úgy nevezett m–com egyenleg teszi lehetővé, amely a mobiltelefon a díjmentesen járó dinamikus SIM kártyáján tárolja a hitel adatokat. A T-Mobile Mobil Vásárlás (m-com) szolgáltatással így többek között mozijegyet, parkolójegyet, lottószelvényt, vásárolhatnak, virágot küldhetnek vagy biztosítást köthetnek. Továbbá a hitelkeret terhére – a T-Mobile ügyfelei bármikor feltölthetik saját vagy bármely más ügyfél Domino egyenlegét is.

A T-Mobile Hitelkártya egy Mastercard Electronic típusú kártya, amellyel Magyarországon mintegy 20.000 helyen lehet fizetni, illetve készpénzt felvenni. Jóváhagyott kártyaigénylés esetén a különleges SIM kártyát azonnal, a helyszínen biztosítják az ügyfél számára. A T-Mobile Hitelkártyával a hitelbírálattól függően akár 500 ezer forintos hitelkeret is elérhető lesz és a felhasznált összeg akár 45 napig kamatmentes. Érdemes azonban – mint általában – a kamat és díjtáblázatot gondosan elolvasni, mert a kártyahitel mellett kínált THM mintegy 40.4%.

Sugár András a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója nagy várakozással tekint a most bemutatott kártyára, s az eddigi éves 4.5 milliós tranzakció szám megsokszorozódására számít az mobil vásárlás lehetőségének megnövekedése miatt.
A FigyelőNet kérdésére azt is elmondta, hogy az elmúlt év tranzakcióinak mintegy 14 százaléka volt m-com vásárlás jellegű, míg a fennmaradó 86 százalék hagyományos mobil „termékek”-ből (csengőhang, játék, háttérkép, logo) adódik össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik