Üzleti tippek

Vártnál rosszabb negyedév az Electroluxnál

A svéd Electrolux, a világ legnagyobb fehérárú háztartási berendezés gyártója a második negyedévben a vártnál kissé alacsonyabb eredményt ért el, de megerősítette a kereslet mérsékelt javulását előre vetítő éves előrejelzését.

A cég negyedéves adó előtti eredménye 1,70 milliárd korona (218,6 millió dollár) lett leszámítva az egyszeri tételek hatását, szemben az egy évvel korábbi 2,14 milliárd koronával és a Reuters által elemzők körében végzett felmérés 1,74 milliárdos átlagával. Az értékesítési árbevétel 34 milliárd koronára emelkedett a tavalyi 32 milliárdról. Az elemzők a tavalyival azonos forgalmat vártak.

Az Electrolux közelebbi adatokkal szolgált olasz és spanyol üzemeinek már jelzett bezárásáról. Eszerint az olasz Parabiaggio üzemet az idei negyedik negyedévben, a spanyolországi Fuenmayor hűtőgép gyárat pedig 2006 negyedik negyedében zárja be.

A vállalat magyarországi cége az első félévet 62 milliárd forint árbevétellel zárta, ami 22 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint a cég adózás előtt eredménye is 16,5 százalékkal emelkedett, annak abszolút értékét azonban nem kívánta közölni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik