Üzleti tippek

Elkezdődött a Sofa Rt. felszámolása

A Soproni Faipari Rt. (Sofa) helyzetének felmérése alapján kiderült, hogy a gyártás újraindítása még szűkített létszámmal sem lehetséges, ezért valamennyi dolgozó munkaviszonya megszűnik – írja a Világgazdaság.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság által a Sofa felszámolásával megbízott ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Részvénytársaság munkatársa, Ecsédi András egyelőre annyit közölt a Világgazdasággal, hogy a fa nyílászárókat gyártó társaságnál július elsejével kezdődött a felszámolás, amelyhez többek között a műanyag nyílászárók piaci előretörése, valamint az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem megfelelő beruházások és a cég piacpolitikája vezetett.

A felszámolóbiztos szerint a Sofánál jelenleg nem folyik termelés, a társaság a múlt héten szállította ki legutóbbi megrendelését. A nyílászárógyártónál fennálló bértartozások kiegyenlítése érdekében bérgarancia-támogatás iránti kérelmet nyújtanak be az illetékes munkaügyi központhoz. A bértartozásokat csak a Sofa Rt. felszámolása során történő vagyonértékesítés, illetve követelésbehajtás során befolyó majdani bevételekből tudják majd kifizetni. Ezt követően mérleg készül a soproni cégnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik