Üzleti tippek

A Stadler perelheti a döntőbizottságot

A Stadler a döntéshozó szervek elleni kártérítési per lehetőségét vizsgálja - közölte a korábban győztesnek meghirdetett svájci cég, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) hétfőn ismét megsemmisítette a MÁV-tender eredményét.

A Stadler a döntés gyors elemzése után a döntést felháborítónak találja, és a jog egyértelmű elferdítésének. Közleményükben kifejtették, hogy botrányos, hogy ez a döntés jogtalanul előnyben részesíti a Bombardiert annak ellenére, hogy a Bombardier világosan megsértette a pályázati kiírás feltételeit. Szerintük esélyegyenlőségről már szó sem lehet. A Bombardier most a Stadler különböző árainak ismeretében árképzését a tisztításért, karbantartásért és egyéb költségekért járó pontok vonatkozásában egyszerűen úgy határozhatja meg, hogy pontok tekintetében megelőzze a Stadlert, noha a Stadler ajánlata összességében kereken 10 milliárd forinttal (40 millió euró) kedvezőbb, mint a Bombardier ajánlata.

Peter Spuhler, a Stadler Bussnang AG vezérigazgatója a közleményben kijelentette, hogy a döntőbizottság döntése komoly kétségeket ébreszt a jogállamiság és a döntőbizottság függetlensége vonatkozásában. A Stadler ki fogja meríteni valamennyi lehetséges magyar és európai jogorvoslati eszközt és különösen megvizsgálja a döntéshozó szervek elleni kártérítési per lehetőségét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik