Üzleti tippek

Egy hónapig is zárva maradhat a Lidl

Súlyos szabálytalanságok miatt hétfőn bezáratták a hatóságok a Lidl élelmiszerlánc szentendrei üzletét. A szakhatósági engedély ismételt beszerzéséhez legjobb esetben is 15-30 napra van szükség – írja a Világgazdaság.

A szentendrei áruházban három lengyel csirke- és három gyorsfagyasztott kacsatermékből vett mintát, és a hat vizsgált tételből háromban szalmonellabaktériumot mutatott ki a Pest Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás. Ezt követően azonnali hatállyal megvonták a működéshez kiadott szakhatósági hozzájárulást.

Az FVM-től úgy értesültünk, hogy a hatóságok további baromficikkeknél tárolási hiányosságokat állapítottak meg, egyes vizsgált termékeknek pedig lejárt a szavatossági idejük. A működési engedély visszavonásához az is hozzájárult, hogy a Lidl a vett termékminták laboratóriumi vizsgálata alatt a kérdéses tételeket az üzlet raktárából elszállíttatta. Ezzel olyan szabálysértést követett el, ami miatt a hatóság az élelmiszer-biztonsági kockázatot túlságosan nagynak ítélte.

Június elején már találtak szalmonellás lengyel baromfihúst a Lidl székesfehérvári raktárában. A 729 kilogramm áru nem került forgalomba, azt később az üzletlánc megsemmisítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik