Üzleti tippek

100 milliós bírság a Pick két részvényesének

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Pick Szeged Rt. két, egyenként 32,845 százalék szavazati joggal rendelkező tulajdonosa, Brazsák József és Csarodai József összehangolt magatartását állapította meg.

A felügyelet külön-külön 50 millió forint pénzbírság megfizetésére kötelezte Brazsákot és Csarodait. A Magyar Tőkepiacban szerdán megjelent határozat szerint a két magánszemélynek értékesítenie kell a részvénycsomagját és nem gyakorolhatják részvényesi jogaikat.

A PSZÁF június 24-én közölte, hogy vizsgálatot folytat a Pick Szeged Szalámigyár Rt.-ben történt meghatározott befolyásszerzés jogszerűségét illetően és ezért 30 napra felfüggesztette a Délhús Rt. által a szalámipapírra tett nyilvános vételi ajánlat elbírálását.

A felügyelet a most meghozott határozatában azt állapította meg, hogy Brazsák János és Csarodai János egymással kapcsolatban nem álló, független személyek közös befolyásszerzést valósítottak meg azáltal, hogy a Pick Szeged Rt.-ben 2005. április 11-én külön-külön megszerzett befolyásuk kapcsán összehangolták magatartásukat. A részletek azonban nem nyilvánosak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik