Üzleti tippek

eMagyar pont nyílik Erdélyben

A „Szülőföldön az információs társadalomba 1" pályázatnak köszönhetően az erdélyi Éradonyban nyitja meg kapuit egy újabb közösségi internet-hozzáférési pont.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Markó Béla Románia miniszterelnök-helyettese és Nagy Zsolt román hírközlési és információs technológiai miniszter 2005. július 8-án, pénteken átadja az IHM támogatásával létrejött első eMagyar pontot Erdélyben.

A program fő eleme a hazai eMagyarország pontok mintájára kialakított ún. eMagyar pontok határon túli magyarlakta településeken kialakítandó hálózata, amelynek célja, hogy a lakosság a közösségi internet-hozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból mintegy 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar-pontok létrehozását, több, mint 26 millió forint a tartalomfejlesztést, közel 15 millió forint az informatikai képzést, közel 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja.

A programnak köszönhetően 180 eMagyar pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik