Üzleti tippek

Eredménytelen lett a PPP-börtön tendere

Miután a bíráló bizottság nem látta tisztázottnak az ingatlan földhasználati joggal történő megterhelését és a vagyonkezelői kijelölés sem történt meg, eredménytelennek minősítették a magánvagyon bevonásával tervezett börtön tenderét.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közleménye szerint a bíráló bizottság a végső ajánlatok vizsgálata során megállapította, hogy a létesítés helyéül szolgáló kincstári vagyonba tartozó ingatlan földhasználati joggal történő megterhelésének jogszabályi feltételei nem teljesültek. Megállapította továbbá, hogy a kincstári vagyon jogszerű használatához szükséges vagyonkezelői kijelölés még nem történt meg.

Ezért a bizottság az eljárás eredménytelenségének kihirdetésére tett javaslatot 2005. június 28-án. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az eljárást lezáró döntését a javaslatnak megfelelően hozta meg.

Az ajánlatkérő megbízottja, a Főber Rt. a módosított eredményhirdetésre kitűzött időben, szerdán az eljárás eredménytelenségét két ajánlattevő csoport jelenlétében kihirdette. A fogvatartotti elhelyezési kapacitás szűkössége miatt azonban kiemelten fontos a PPP-módszerrel létesítendő új intézet működésének megkezdése, ezért az országos parancsnokság a szerződés jogszabályi feltételeinek biztosítása után haladéktalanul új, gyorsított, meghívásos közbeszerzési eljárást indít, melyre a korábbi eljárás ajánlattevőit meghívja.

A részvételi szakaszban jelentkezett hét vállalkozói csoport közül négy felelt meg a kiírt alkalmassági követelményeknek. Az egyik csoport önkéntes visszalépését követően az ajánlattételi szakaszban az OTP Ingatlan Rt., a Wallis Rt., és a KÉSZ Kft. által vezetett csoport vett részt.

A BVOP ajánlatkérőként hirdetmény közzétételével induló közbeszerezési eljárást kezdeményezett 2004. december 27-én a Tiszalökön PPP. rendszerben létesülő büntetés-végrehajtási intézet kivitelezésére és az üzembe helyezést követő 15 évi üzemeltetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik