Üzleti tippek

Egymilliárdos tőkeemelés az Union Biztosítónál

Az Union Biztosító Rt. tulajdonosa, a Wiener Stadtische 1 milliárd forint tőkét juttat magyarországi leánycégének. A tulajdonos magyarországi tőkebefektetése ezzel 8,2 milliárd forintra nő kedden az MTI-nek.

A tőkeemelésből 166 millió forintot a jegyzett tőke növelésére fordítanak, ami így az eddigi 4,2 milliárdról 4,366 milliárd forintra nő – mondta Maják Viktor, az Union Biztosító Rt. marketingigazgatója. A tőketartalékba kerülő 834 millió forint mintegy 7 milliárd forintra növeli a biztosító tartalékait. Az 1 milliárd forintos tőkejuttatás ez év júliusában meg is érkezik a biztosítóhoz, a forrást a társaság növekedése további finanszírozására fordítja.

Az Union Biztosító az elmúlt években magasan a magyarországi piac felett növekedett, díjbevétele 1999 és 2004 között 541 százalékkal, szerződésszáma ugyanebben az időszakban ötszörösére nőtt. A biztosító díjbevétele 2005 első öt hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 58 százalékkal bővült és meghaladta a 6 milliárd forintot. A cég 2005. május végén 237 ezer darab szerződést kezelt.

Az Union Biztosító Rt. 100 százalékos tulajdonosa, az osztrák Wiener Stadtische Kelet-Közép-Európa második legnagyobb biztosítási csoportja. A WS további intenzív terjeszkedési stratégiát folytat a régióban, az elmúlt hónapokban négy biztosítót vásárolt meg, egyet-egyet Csehországban illetve Romániában, és kettőt Ukrajnában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik