Üzleti tippek

Szentkirályi, az életet adó tiszta víz – Figyelemfelhívás rajzpályázattal

2005. június 21., Szentkirály - A Szentkirályi Ásványvíz Kft. a Szentkirályi Általános Iskolával összefogva, rajzpályázat keretében szeretné felhívni a felnövekvő generáció figyelmét az egészség megőrzéséhez szükséges tiszta víz fogyasztására, valamint a vízkészlet megóvására és gazdaságos felhasználására. A „Szentkirályi Kék Arany, avagy az életet adó tiszta víz" elnevezésű Bács-Kiskun megyei pályázatra 31 általános iskola tanulói összesen 505 pályamunkát küldtek be, amelynek eredményhirdetésére és a legjobb pályamunkákból nyíló kiállítás megnyitójára ma került sor Kecskeméten.

A pályázaton Bács-Kiskun Megye általános iskoláinak 8-14 év közötti diákjai vehettek részt, bármilyen technikával készült rajzzal, amely bemutatja az egészséges tiszta vízről, környezetünk vizeinek védelméről, gazdaságos felhasználásáról és fogyasztásáról, vagy egyszerűen a tiszta víz fogalmáról alkotott elképzeléseiket.

A pályázatra beérkezett alkotásokat egy független szakmai zsűri értékelte, amelynek elnöke dr. Szappanos István, Székely Bertalan díjas festőművész, főiskolai docens volt, s elmondta: „Számos színvonalas és változatos eljárási módszerrel készített pályamunka érkezett a diákoktól. Az értékelésnél a zsűri figyelembe vette a kiírásban szereplő téma kreatív megjelenítését, a gyermekek életkorát és a rajzok technikai megvalósítását. Igyekeztünk azokat a munkákat beválasztani a legjobbak közé, amelyeknél egyensúlyban volt a gondolati tartalom és a művészi önkifejezés.”

1. helyezett lett a 9 éves Szabó Martin a Mátyás Király Általános Iskolából, akinek a díja egy 4 főre szóló családi wellness hétvége; 2. helyezést ért el a 12 éves Miskei Viktória a soltvadkerti Kossuth Iskolából, aki egy Pentium 4-es személyi számítógép tulajdonosa lett. És 3. helyezést ért el a 12 éves Szikora Szimonetta a Tiszaalpári Általános Iskolából, aki egy mountain bike kerékpárt kapott.


Különdíjban részesültek még: a 11 éves Falu Rita a Ménteleki Általános Iskolából; a 10 éves Gulyás Ferenc a Szentkirályi Általános Iskolából, és a 10 éves Varga Katalin a Nyárlőrinci Általános Iskola tanulója. Ők hárman ajándékcsomagot kaptak a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ajándéktárgyaival és könyvekkel.

A beküldött rajzok legjobbjaiból kiállítást rendeztek a szervezők a kecskeméti Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola épületében, amelyet június 21-én Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere nyitott meg. Balogh Sándor, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonosa köszöntőjét követően átadta a díjakat az első három helyezettnek és a különdíjat elnyert pályázónak.
A Szentkirályi ásványvizek címkéjén a nyár folyamán 1 hónapig látható lesz az első helyezést elért Szabó Martin rajza.





###

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu , tel.: 06-70 597-530, E-mail: szentkiralyi@vitapress.hu )
Balogh Levente, ügyvezető igazgató (tel: 06-70 3333-001)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kft. (tel/fax: 06-1 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 06-20 943-4143, E-mail: aniko.beres@commedia.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik