Üzleti tippek

Egyszerűsödő roamingtarifák a Pannonnál

Június 21-től megváltoztatja a számlás ügyfelek roaming forgalmának árazását a Pannon GSM. Az eddigi gyakorlattól eltérően az egész világon mindössze három díjzóna érvényes, amelyeken belül szolgáltatótól függetlenül ugyanazokkal az árakkal számolhatnak az előfizetők.

A mobilszolgáltató az eddig országonként és szolgáltatónként eltérő roaming ártáblázatokat egy új költségszerkezettel váltja fel. Ennek keretében nem csak az országokon belüli szolgáltatók közötti eltéréseket szüntetik meg, de a világ 121, a céggel roaming-szerződésben álló országát is mindössze három tarifasávba sorolják be.

A legnépszerűbb európai úticélok, valamint az összes szomszédos ország az 1. zónába tartozik. Minden sávban négy különböző, forgalmi iránytól függő percdíj érvényes, naptól és időszaktól, valamint szolgáltatótól függetlenül. Az eddigi rendszerben a roaming díjakat valuta alapon határozták meg, azaz a fizetendő forintösszeg minden esetben az árfolyamtól függött, június 21-től viszont fix tarifák alapján, perc alapon történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik