Üzleti tippek

Stratégiai együttműködés az IBM-mel és a Flag Informatikai Rt.-vel

Áprilistól az Interware Rt. ügyfelei már IBM szervereket is bérelhetnek a pesti és a budai Szerverhotelben egyaránt. A hosszú távú stratégiai együttműködésnek köszönhetően az Interware bérszerver kínálatának új tagjai főként a vállalati web és adatbázis szolgáltatásokat és a fájl szerver funkciókat használó ügyfeleknek nyújthatnak tökéletes megoldást. Az együttműködés alapját az IBM nagy megbízhatóságú szerverei, a FLAG Informatikai Rt. rendszerintegrációs szakértelme és az Interware Rt. Data Center üzemeltetés és hoszting szolgáltatások területén szerzett több éves tapasztalata adja.

Áprilistól az Interware Rt. ügyfelei már IBM szervereket is bérelhetnek a pesti és a budai Szerverhotelben egyaránt. A hosszú távú stratégiai együttműködésnek köszönhetően az Interware bérszerver kínálatának új tagjai főként a vállalati web és adatbázis szolgáltatásokat és a fájl szerver funkciókat használó ügyfeleknek nyújthatnak tökéletes megoldást. Az együttműködés alapját az IBM nagy megbízhatóságú szerverei, a FLAG Informatikai Rt. rendszerintegrációs szakértelme és az Interware Rt. Data Center üzemeltetés és hoszting szolgáltatások területén szerzett több éves tapasztalata adja.

A három ismert informatikai cég együttműködésének keretein belül az Interware Rt. az új bérszerver-konstrukciónak köszönhetően az eddig megszokott magas minőségű, emelt szintű szolgáltatásokat kiegészíti az IBM kiemelt biztonsági és minőségi szintet garantáló termékeivel, és a Flag Rt. szakmai támogatásával.

„A hosszú távú együttműködés révén eddigi kínálatunkat egy új, és egyben másfajta minőségi szintet képviselő szolgáltatással bővítjük ki, melyhez – ahogy ezt ügyfeleink már tőlünk megszokhatták – többféle pénzügyi konstrukció csatolható. Ezáltal pedig azon ügyfeleink számára is személyre szabott szolgáltatást tudunk nyújtani, akik szolgáltatásaink minősége mellett hangsúlyos kérdésként kezelik a háttérben működő eszközök minőségét és szakmai támogatottságát is.” – mondta Sátor Csaba, az Interware Rt. kereskedelmi igazgatója.

Az Interware az eddigi kínálatát IBM eServer xSeries 346 és 326 szerverek bérlési lehetőségével bővíti ki, melyeket főként a vállalati WEB és adatbázis szolgáltatásokat, valamint a fájl szerver funkciókat használó ügyfelek számára ajánl. A szolgáltatásba bevont IBM szerverek a tőlük elvárt magas biztonságot és technológiai színvonalat nyújtják.

IBM xSeries
A xSeries az IBM Intel processzor alapú szerver családja, mely az IBM nagygépes tapasztalatait felhasználva került és kerül folyamatosan fejlesztésre. Az IBM xSeries szerverekben az AS400, az RS6000 és az S390-es kiszolgálókban hosszú évek alatt kifejlesztett technológiák találhatók meg. Ezt a fejlesztési stratégiát az IBM a Netfinity szerverek esetében alkalmazta először és X architektúrának nevezte. Az IBM a bevált fejlesztési irányvonalat követi. Az xSeries szerverekbe beépítésre kerülő legújabb technológiák az immáron Enterprise X Architektúrának (EXA) nevezett fejlesztési irányvonal megoldásai. Ennek megfelelően az Intel alapú kiszolgálók között, az xSeries szerverek kiemelkednek a vezető technológiák alkalmazásában, a rendelkezésre állásban, illetve a menedzselhetőségben.


Interware Szerverhotel
A hoszting szolgáltatók ajánlataiban ma már általában többféle igényt is kiszolgáló szerverbérletre van lehetőség. Hazánkban csak kevesen vannak, akik rendelkeznek a szükséges, professzionális feltételekkel egy data center működtetéséhez; közülük is magasan piacvezető az Interware Rt, akinek szerverhotelében több, mint 1900 szerver található. A cég székhelye a Victor Hugo utcában található, ugyanabban az épületben, ahol a BIX – Budapest Internet Exchange (Budapesti internet gerinchálózati központ) is. A Szerverhotel melletti érvek közül nem elhanyagolható a humán erőforrás költsége, hiszen amennyiben csak egy szerver felügyeletével számolunk, már az is egy teljes embert igényelhet, melynek költsége szintén akkor térülhet meg, ha az emberi munka több szerver között oszlik meg. Erre a problémára nyújt megoldást az Interware Data Center rendszergazdai szolgáltatásainak igénybevétele, amely segítségével havi szinten akár negyedére csökkenthető az emberi erőforrás költsége.
Biztonságtechnikailag fontos viszont, hogy – ha az ügyfél úgy kívánja – megoldható legyen a szerverek két külön helyen történő elhelyezése is. Az Interware Rt. 2004. nyarán ennek az igénynek akart megfelelni, amikor megnyitotta budai géptermét is a Hauszmann Alajos utcában. Így összesen már 1000 m2-en tudja elhelyezni a hozzá beérkező szervereket.

A három cég szakemberei által kidolgozott szolgáltatás nem csak maximális informatikai biztonságot nyújt, hanem az Interware-től eddig is megszokott, széles kínálatú megoldási konstrukciók révén minden pénzügyi szemléletű igénynek eleget tud tenni.

Az idén 15 éves sikeres múltra visszatekintő FLAG Informatikai Rt. az együttműködés keretében az újonnan beüzemelésre kerülő szerverek szakértői háttértámogatását biztosítja.
A kínálatba kerülő szerverek szállítása, beüzemelése és rendszerbe állítása mellett, biztosítja a magas rendelkezésre állást, az estleges hardver meghibásodások rövid határidejű, szakszerű és garantált elhárítását, a folyamatos support-ot is.

„Az együttműködés tervezési fázisában nyújtott segítség és szakmai támogatás, a szakembereknél tapasztalt széleskörű és naprakész ismeret és gyakorlatorientáltság és nem utolsósorban a szolgáltatás kínálat kedvező ár-érték aránya döntötte el, hogy a Flag-et választottuk.„ – nyilatkozta Sátor Csaba.

Az együttműködés további lépései a folyamatos hardveres fejlesztésekben és a szolgáltatás kínálat bővítésében valósulnak meg.


Az IBM a megfelelő termékek kiválasztásában és gyors elérhetőségében nyújtott támogatás révén, a naprakész support elérhetőség biztosításával, a Flag Rt. pedig a hardver implementációs szolgáltatással és folyamatos disaster tervezésekben és megvalósításban való közreműködése révén kívánja támogatni az együttműködés sikeres megvalósulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik