Üzleti tippek

Napster zeneletöltés mobilra

Az Ericsson és a Napster egy átfogó megállapodás aláírását jelentette be ma mobil-zene témában. Újjáélesztik a Napster letöltő szolgáltatást immáron mobilra.

A vállalatok szerint az összefogás révén lehetővé válik a mobilszolgáltatók számára egy teljeskörű integrált digitális zenei szolgáltatás. Az új szolgáltatás lényege, hogy ezentúl nem szükséges a számítógép közbeiktatása, ha az ember egy bizonyos zeneszámot szeretne letölteni mobiljára. Azaz egyszerűen kiválasztja a Napster digitális katalógusából a megfelelő melódiát és már töltheti is. A tervezők természetesen adaptálták a rendszert a jelenleg használatos modellekre, ugyanúgy mint az új generációs technológiákat felhasználó készülékekre és a nagy sebességű hálózatokra.

Chris Gorog, a Napster szóvívője így vélekedett: “az Ericsson a világvezető vezetéknélküli és telekomunikációs megoldásokban szerzett tapasztalatával és a kiemelkedő vásárlói alapjával, ideális partnernek számít ahhoz, hogy a Napster elmélyítse jelenlétét a mobil piacon”.

“A Napster segítségével ezentúl képesek leszünk egyszerű és gyors módon kielégíteni klienseink nagyon sokrétű zenei igényeit” – nyilatkozta Carl-Henrik Svanberg, az Ericsson vezérigazgatója egyetértvén Gorog állításaival.

A szolgáltatás a Napster márkanevet viseli majd, és egyaránt lehetővé teszi a mobil és PC felhasználók számára új csengőhangok, fotók, háttéképek és videoklippek elérését teljesen személyreszabott digitális úton. A zeneszámokat előfizetéssel, vagy tételenkénti fizetéssel lehet majd letölteni. Az indulás pontos időpontja nem ismert, a konkrét részletek kidolgozása még hónapokba telhet.

Szakértők szerint az egyesülés válasz az Apple és a Motorola összefogása által támasztott kihívásra. “Nagyon úgy tűnik, hogy a mobiltelefonok töltik majd be a jövőben a zenelejátszó készülékek szerepét” – idézi a Napster szóvivője Adam Howorth szavait a Wall Street Journal.

A piacot jelenleg 70 százalékos részesedéssel az Apple iTunes szolgáltatása és iPod lejátszó készüléke uralja. A zenelejátszóként is működő kialakulóban lévő mobiltelefon trendet az Apple a Motorolával összefogva kívánja meglovagolni, a Microsoft pedig a jó üzlet reményében az év elején lépett szövetségre a Nokiával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik