Üzleti tippek

Összefognak a közszolgáltati médiumok

Együtt terjesztik a pénzügyminiszter elé a közmédiumok normatív finanszírozási modelljére vonatkozó javaslatukat a közszolgálati médiumok kuratóriumai. A Duna TV, az MTV és a Magyar Rádió kuratóriumának elnöke abban is megállapodott, hogy rendszeresen a tárgyalóasztalhoz ülnek – írja a Népszava.

A közmédiumok kuratóriumi elnökségei az ősszel mindhárom közszolgálati médium számára elfogadható normatív finanszírozási javaslatot tesznek a pénzügyminiszter asztalára – jelentette be Czeglédi László, az MTV szocialisták által delegált elnöke, aki a kuratóriumok találkozóját és a közös érdekérvényesítést szorgalmazta. Czeglédi elmondta, hogy a hétfői, első közös ülésükön részt vett Veres János pénzügyminiszter is. Az MTV kuratóriumának elnöke kiemelte, hogy nem több pénzt akarnak, hanem évekre előre tervezhető összegből szeretnének gazdálkodni, amelyet biztosan meg is kapnak az Országgyűléstől.

Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió kuratóriumának MSZP által delegált elnöke kiemelte: néhány meglévő javaslatból már ki tudnak indulni, amihez alapként szolgálnak az eddig készült tanulmányok is. Gellért Kis megjegyezte, hogy a finanszírozás elfogadásához először is a médiatörvényt kell alapjaiban megváltoztatni, amihez őszre igyekeznek közös indítványt készíteni.

A médiatörténeti találkozón részt vett az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke, Kovács György is, aki hangsúlyozta: a közszolgálati médiumok finanszírozásának kidolgozásánál figyelembe kell venniük az Európai Bizottság által megfogalmazott uniós alapelveket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik