Üzleti tippek

Új tulajdonos a Corában

Új tulajdonosa van a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kft.-nek. A holland befektetési társaság valamivel több mint 35 százalékhoz jutott a cégben, amelyet időről-időre a Wal-Marttal is összeboronálnak – írja a Napi Gazdaság.

Valamivel több mint 35 százalékos, 1,463 milliárd forint névértékű üzletrészt szerzett a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Rt.-ben egy új, rotterdami székhelyű befektetési társaság. A Beheer en Beleggingsmaatschappij A. Adams B.V. bejegyzése több mint egy hónapja kezdődött, ám csak a napokban került a magyar cég többségi tulajdonosa, a belga Delhaize-csoport érdekeltségébe tartozó Beleggingsmaatschappij Schilcwacht B.V. mellé.

A 3,9 milliárd forint törzstőkéjű, jelenleg hét Cora áruházat működtető Magyar Hipermarket Kft. eladásáról időről időre felreppenek a hírek, csütörtökön például a Figyelő gazdasági hetilap boronálta össze a francia üzletláncot az amerikai Wal-Mart Store Inc.-vel, amit a lapban a Cora egyik áruház-igazgatója kategorikusan cáfolt. A piaci pletykák szerint az Auchan is szóba jöhet vevőjelöltként, ezt viszont az Auchan cáfolja.

Elemzők szerint a tranzakció nem meglepő, de ebből még nem következik, hogy a Cora láncot értékesítették volna, ugyanis az új tulajdonos mindössze 35 százalékkal került birtokon belülre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik