Üzleti tippek

Átalakul a HTCC irányítása

Átalakítja irányítási struktúráját a HTCC. A leépítésekről egyelőre nem beszélnek.

Átalakítja irányítását és szervezeti rendszerét a dán TDC-hez tartozó HTCC csoport magyarországi részlege, így a Hungarotel Rt., a PanTel Távközlési Kft., illetve a Mol távközlési szolgáltatásait végző PanTel TechnoCom Kft. – közölte Torben V. Holm, a csoport elnök-vezérigazgatója. Az integrációval egy körülbelül 40 milliárd forint forgalmú csoport jön létre.


Az átalakítás után a cégek jogilag önállóak maradnak, ám júliustól egy menedzsment irányítja a vállalatokat. A cégek szervezeteit integrálják és racionalizálják annak érdekében, hogy sikeresebben és hatékonyabban tudjanak működni a magyar piacon.


A több európai országban is működő, telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó, 6 milliárd euró forgalmú dán TDC 67 százalékban tulajdonosa a New York-i tőzsdén bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corporationnak (HTCC). A fennmaradó 37 százalék kisbefektetők kezében van. A HTCC 100 százalékos tulajdonosa a Magyarország több régiójában lakossági telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Hungarotelnek, az üzleti telekommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó PanTelnek, illetve a PanTel TechnoComnak.


A Hungarotel mintegy 600 főt foglalkoztat, ezek közül 40-45 főt a központi irodában. A PanTel mintegy 190 alkalmazottal működik, míg a PanTel Technocom 100 főt alkalmaz. Az integráció elsősorban a PanTel és a Hungarotel irodai alkalmazottait érinti, de hosszabb távon hat a cégek terepen dolgozó munkatársaira is. Azonban a leépítések mértékéről az elnök-vezérigazgató egyelőre nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik