Üzleti tippek

40 milliárdot utalt vissza az adóhivatal

Az adóhivatal folyamatosan dolgozza föl a személyi jövedelemadó-bevallásokat, amelyeknek a fele internetes segítséggel készült. Az egymillió adóvisszaigénylő 70 százaléka már megkapta a neki visszajáró összeget.

A Magyar Rádió érdeklődésére a sajtóosztályon elmondták, hogy eddig 2,2 millió beérkezett borítékot bontottak fel, néztek át és vettek nyilvántartásba. De ez nem a teljes mennyiség, a feldolgozás folyamatosan tart még most is. Mint kiderült, az eddigi 2,2 millió bevallás több mint felét 1,2 milliót már az internetes program segítségével töltöttek ki az emberek, amit az adóhivatal elégedetten vesz tudomásul, hiszen kétségtelenül ez a jövő útja és így a hibázás lehetősége is kisebb.

Az eddigi adatok szerint több mint egymillióan igényeltek vissza adót. Közülük 707 ezer embernek már vissza is utalta a járandóságát az adóhivatal. Számukra együttesen összesen 40 milliárd forintot utalt vissza az adóhivatal. A személyi jövedelemadó-feldolgozásról folyamatos és részletesebb adatokat az adóhivatal majd ezt követően ígér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik