Üzleti tippek

Ötödével bővülhet a hazai bankfiók hálózat

Érezhetően nőhet a következő egy-két évben a bankfiókok száma Magyarországon. A hitelintézetek által közzétett tervek szerint 2007 végéig közel háromszáz új egységet nyitnak a nagyobb szereplők, jelenlegi hálózatukat nagyjából 20 százalékkal növelve.

A fejlesztés tízmilliárdos nagyságrendű összesített költséget jelent az érintetteknek, hiszen egyetlen, teljes körű szolgáltatást nyújtó fiók létrehozása minimum 50-60 millió forintba kerül – írja a Világgazdaság.

A bankok által közöltek alapján úgy tűnik, hogy a százas szám bűvös határnak tűnik, hiszen több piaci szereplő is ennyi egységben határozta meg a kívánatos hálózatméretet a közelmúltban. Ezek közé tartozik például a CIB Bank is, a HVB Bank és a Budapest Bank. Szintén erős ütemben fejleszt a Raiffeisen Bank: a hitelintézet másfél éven belül 120 tagú fiókhálózatot kíván magáénak tudni Magyarországon. A valamivel több mint félszáz fiókot működtető MKB a következő három évben legalább harminc fiók megnyitását tervezi. Az Erste Bank elsősorban nagyobb bevásárlóközpontokban megnyitott hitelcentrumokkal bővíti hálózatát.

Az új fiókok megnyitásánál a főváros, illetőleg a Budapest környéki gazdagabb települések, valamint a megyeszékhelyek szembeszökő előnyt élveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik