Üzleti tippek

Szűkült az AH-ért versenyzők köre

Hat befektetőt hívnak meg az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz 1 szavazatot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére kiírt privatizációs pályázat második fordulójába - döntött az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. igazgatósága csütörtökön.

Az ÁPV Rt. az értékelést követően a következő társaságokat hívta meg a második fordulóban való részvételre: Abertis Telecom S.A., Ceské Radiokomunikace a.s., Macquarie Hírközlési Konzorcium,Österreichischer Rundfunk (ORF), Swisscom Broadcast AG, és a TdF Télédiffusion S.A.


Az ORF, Ausztria legnagyobb televíziós és rádiós műsorszolgáltatója, üdvözölte az ÁPV Rt döntését. A cég tervei között szerepel, hogy regionális szintre emelje eddigi üzleti tevékenységét. Az Antenna Hungária működésének további átvilágítása után az ORF megteszi kötelező érvényű ajánlatát – áll a cég közleményében.


A tenderkiírás értelmében az ÁPV Rt. a saját tulajdonában lévő 73,7130 százaléknyi, továbbá a Forrás Rt. tulajdonában lévő 1,2871 százaléknyi Antenna-részvényét kínálta eladásra, melynek névértéke 8,9 milliárd forint és az AH alaptőkéjének 75,0001 százalékát, azaz 75 százalék plusz 1 szavazatot testesít meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik