Üzleti tippek

A Sun a Vatikánnak dolgozik

A Sun Microsystems a katolikus közösségeket összekapcsoló teljes infrastruktúrát épít ki a Vatikán megbízásából. A Szentszék jövőbeni tervei között szerepel egy új világportál kiépítése is.

A Sun Microsystems együttműködési megállapodást kötött a Vatikánnal a web alapú irodai alkalmazásokat működtető komplex infrastruktúra kialakításáról.

„Az e-mail az egyik központi, kiemelt vagy a közösség működtetése szempontjából leglényegesebb informatikai szolgáltatás a Vatikán számára. Ez teszi lehetővé a belső kommunikációt, ezt használjuk a konzulátusaink közötti kapcsolattartásra, és ezzel támogatjuk világméretű evangélikus munkánkat” – mondta Judith Zoebelein nővér, a Szentszék internetirodájának munkatársa. „Mára sikerült olyan hatékony, könnyen felügyelhető, vállalati kommunikációs megoldást létrehozni, amely megbízhatóan kezeli a jelentős mennyiségű napi e-mail forgalmunkat.”

“A Szentszék ennek a rendszernek a segítségével immár nagy mennyiségű e-mail forgalom kezelésére is képes rendszerrel rendelkezik” – nyilatkozta Mauro Banchero, a Sun Microsystems Italy ügyvezető igazgatója.

A Vatikán jövőbeni tervei között szerepel egy új világportál kiépítése, amely hozzájárulna webes közösségei megerősítéséhez és központosítaná a Vatikán számos külső és belső internetes weboldalát. Az új portál a felhasználóknak olyan gyors, mindenkor rendelkezésre álló, sokoldalú alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál majd, mint például a tartalomkezelés, a „streaming” és az online együttműködés.

A Sun oktatói a Vatikán informatikai munkatársainak még képzést is nyújtanak a rendszerek adminisztrációjával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik