Üzleti tippek

Konszenzus az élelmiszerbiztonsági határozatról

parlamentben végszavazás előtt áll az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés hatékonyságának növeléséről szóló országgyűlési határozat, amely felkéri a kormányt az élelmiszerbiztonsági rendszer intézményi és szabályozási kereteinek megteremtésére.

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés hatékonyságának növeléséről szóló országgyűlési határozat elfogadásával olyan munka kezdődik, amelynek révén együttműködőbb, hatékonyabb élelmiszerbiztonsági rendszert lehet elérni – mondta Gőgös Zoltán (MSZP) képviselő, az élelmiszerbiztonsági munkacsoport vezetője kedden. A módosítójavaslatokat hétfőn a parlament megszavazta, és a dokumentum végszavazás előtt áll. A képviselők támogatták azt a módosítójavaslatot, hogy a kistermelői kimérésre, értékesítésre vonatkozó szabályokat a kormány dolgozza ki. A határozat felkéri a kormányt, hogy alakítsa ki a komplex élelmiszerbiztonsági rendszer intézményi és szabályozási kereteit.

A mezőgazdasági bizottság élelmiszerbiztonsági munkacsoportjának vezetője hangsúlyozta, hogy a határozat elfogadása után a munkacsoport figyelemmel kíséri az élelmiszerbiztonsági helyzet alakulását, a dokumentumban foglaltak megvalósulását. Gőgös szerint őszre olyan rendszer alakulhat ki Magyarországon, amely hosszú távon garantálja az élelmiszerbiztonságot, a magyar termelők versenysemleges pozícióját.
Szabó József Nándor (Fidesz) elmondta, hogy pártja támogatja a javaslatot. Kiemelte: a határozati javaslat végrehajtása révén hatékonyabb munkát lehet végezni az élelmiszerbiztonsági ellenőrzés területén. Úgy vélekedett, hogy az élelmiszerbiztonsági kihívások jócskán adnak még teendőt, és eredményt konszenzuson alapuló gyors intézkedésekkel lehet elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik