Üzleti tippek

Magyarországon erősít a Computer Associate

A Computer Associate idei tervei középpontjában régión belüli dinamikus fejlődés áll, különösen az oktatás és az internetbiztonság területén. A vállalat a közép-kelet európai régióban csak az okatatás terén 50 százalékos növekedést tűzött ki célul.

Bővíti magyarországi jelenlétét a Computer Associates (CA), a jelenlegi 5 fős képviseletének létszámát 10-re – jelentette be Vassil Barsakov, a CA dél-kelet európai térség kereskedelmi tevékenységéért felelős vezetője. A csekélynek tűnő bővítés mögött azonban nagy tervek állnak. Az éves bevételét tekintve világviszonylatban a negyedik legnagyobb internetbiztonsági és menedzsment szoftvereket gyártó vállalat – a Microsoft, Oracle és az SAP után – különösen az oktatás és internetbiztonság területén lát nagy növekedési potenciált a magyarországi, illetve a dél-kelet európai piacon – mondta Barsakov.

A CA hétfőn közzétette pénzügyi jelentését is, mely szerint a március 31-ével zárult pénzügyi évben a vállalat 3,5 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, amely 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A bevétel szerkezetét vizsgálva azonban kiderül, hogy a közvetett értékesítési csatornákon keresztül befolyt bevétel ennek csak mindössze 10 százaléka, miközben az ágazaton belüli átlag 51 százalék. Tehát jóval több kiaknázatlan lehetőség van még ezen a téren a CA számára – jegyezte meg Barsakov.

Míg a magyarországi iroda működését is Barsakov felügyeli majd, a közép-kelet európai (KKE) regionális üzletfejlesztés vezetésével Molnár Imrét bízta meg a CA, aki a képzési tevékenység korszerűsítését és az akadémiai kapcsolatok fejlesztését, valamint a meglévő kapcsolatok elmélyítését tűzte ki fő feladatául. A CA idén globálisan 20 százalékos, a KKE régióban 50 százalékos növekedést tűzött ki célul az oktatás területén. Ennek keretében kiemelt jelentőséggel bír a tanfolyami struktúra modernizálása, az e-Learning bevezetése a felhasználói oktatásban.


A CA technológiái és know-how-ja rendelkezésre áll az egész életen át tartó tanulást szorgalmazó egyes kormányzati programok támogatására is – mondta Molnár. Emellett a cég értéknövelő szolgáltatásokat is ajánl az átképzési programokra és stratégiai jelentőségűnek véli a széleskörű ismeretbővítést és a tudatosság növelését, különösen az ICT biztonság területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik