Üzleti tippek

Teljes zavar az eho körül

Az SZDSZ elutasítja a kabinet szerdai ülésén előterjesztett javaslatot, amely jelentősen kibővítené az egészségügyi járulékfizetés körét. A kormány kommunikációs zavarról beszél a bejelentés kapcsán.

A kormányszóvivő és a Pénzügyminisztérium által bejelentett, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztéséről szóló javaslatok adóemelést jelentenek, és az SZDSZ nem járul hozzá, hogy a száz lépés programja keretében adóemelés történjen – olvasható a kisebb koalíciós párt által kiadott közleményben. A dokumentum szerint az SZDSZ képviselői már a kormányülésen is tiltakoztak a 4 százalékos eho bevezetése ellen, és a párt képviselői az Országgyűlésben sem fogják támogatni azt.

A kormány kommunikációs hibáról beszél

Nem volt a legszerencsésebb, hogy az amúgy a száz lépés programjában szereplő, adókra és járulékokra vonatkozó csomagból egy, összefüggéseiből kiragadott pont vált ismertté – nyilatkozta az MTI-nek Batiz András kormányszóvivő.

Batiz szerint kolléganője tájékoztatása ugyan korrekt volt, de az „érintett kormánydöntés egyes részleteinek tisztázása még hátra van”.

A miniszterelnököt a szerbia-montenegrói hivatalos látogatására elkísérő László Boglár szóvivő – aki a szerdai bejelentést tette – elmondta: közte és Gyurcsány Ferenc között természetesen szóba kerültek a történtek, és ő rákérdezett arra, hogy ebben a helyzetben mit vár tőle a kormányfő; Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy csinálja tovább a dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik