Üzleti tippek

A Malév üzemi szinten még veszteséggel számol

A Malév Rt. üzemi szinten a veszteség 2,6 milliárd forintos csökkenésével számol az idén, és egyszeri tétel eredményeként mérleg szerint nyereséget vár.

A légitársaság éves rendes közgyűlése pénteken fogadta el az idei üzleti tervét – közölte Krebsz Adrien a Malév szóvivője a közgyűlést követően.

Az egyszeri tétel az üzemanyag értékesítési üzletág eladásából befolyó bevétel lesz. Az idén a legfontosabb kockázati tényező az üzemanyagár – tette hozzá a szóvivő.

A tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolókat nem konszolidáltan 4,9 milliárd forint, konszolidáltan 4,95 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel hagyták jóvá. A nem konszolidált árbevétel 120,3 milliárd forint, a konszolidált árbevétel pedig 123,8 milliárd forint volt.

Az idei eredményjavulást a következetesen folytatott hatékonyságjavító és költségcsökkentő intézkedésektől reméli a cég.

A Malév május 24-én írt alá szándéknyilatkozatot a oneworld légiszövetséghez történő csatlakozásról. A 2006 nyarától várható tagság eredményeként évente 4-8 milliárd forinttal nőhet a magyar nemzeti légitársaság árbevétele, ami 2-4 milliárd forint nyereséget hoz. A légitársaság vezérigazgatója a napokban azt mondta, hogy már 2006-ban akár két milliárd forint profitot jelenthet a légitársaságnak a oneworld tagság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik