Üzleti tippek

Első negyedévben tarolt az Allianz

A hazai biztosítók állománydíj-növekedése az év első három hónapja alatt 12,57 milliárd forint volt, ami 36,7 százaléka a tavalyi év teljes, 34,19 milliárdos állománydíj-bővülésének. A legdinamikusabban, 6 milliárd forinttal az Allianz állománydíja fejlődött.

Természetesen az év eleji szerződések többet hoznak, köszönhetően a kötelező biztosítások átkötésének, illetve az évfordulós biztosítások indexálásának – írja a Napi Gazdaság. Az új dinamikát jól mutatja, hogy 2004 első negyedévében 10,488 milliárd volt az állománydíj-fejlődés, míg az utolsó három hónapban mindössze 3,266 milliárd forinttal híztak a biztosítók.

Az első negyedév során a teljes állománydíj-fejlődés 48,2 százaléka került a piacvezető Allianzhoz, ami példa nélküli koncentráció a piacon:. A dobogó második helyét – immár szokásosan – egy „kis” biztosító, az Union foglalja el, a teljes piaci növekedés 23,9 százalékát kitevő 3 milliárdos növekményével, majd a Magyar Posta Biztosító és – ilyen néven utoljára – az Argosz következik. A piac vezető társaságai közül a legjobb ötbe csak az Aegon tudott bekerülni, 1,15 milliárdos állománydíj-fejlődéssel. A legnagyobb állománydíj-visszaesést – több mint 3 milliárd forintot – a Groupama volt kénytelen elkönyvelni, de közel egymilliárddal kevesebb jutott az Ahicónak is, míg a QBE-Atlasz állománydíja 385 millió forinttal lett kevesebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik