Üzleti tippek

Brazil-magyar üzletember találkozó

A Brazil Nagykövetség, a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2005. május 26-án üzleti találkozót szervezett Budapesten.

A brazil üzletembereket fogadta Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója is, megerősítve, hogy a találkozó egybecseng az MFB „Sikeres Magyarországért” programjával. Az eseményt Roberto Soares-de Oliveira, Brazília magyarországi nagykövete és Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára nyitotta meg.

A találkozó az együttműködés vállalkozói szintű kiterjesztésére kívánta felhívni a figyelmet. Az eseményre harminc brazil kis- és középvállalkozó érkezett. A vendégeket nem csak a magyar gazdasági környezet érdekelte, hanem kifejezték azon igényüket is, hogy szívesen együttműködnének magyar partnerekkel. A magyarországi befektetési lehetőségek, cégalapítási feltételek és az export-import bővítési csatornák iránt érdeklődő vállalkozókat Săo Paulo kormányzó helyettese, a nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszter és a Săo-Paulo-i Kereskedelmi Kamara elnöke is elkísérte.

A brazil és a hazai előadók felhívták a figyelmet a két ország gazdasági kapcsolatában még kihasználatlan lehetőségekre. A brazil és a magyar cégek bemutatkozásával a szervezők minden feltételt megteremtettek a hosszú távú sikeres üzleti kapcsolatok kiépítéséhez. A Kereskedelmi Kamara vezetői arról biztosították a magyar partnereket, hogy az elhangzott lehetőségekről széles körben tájékoztatják tagjaikat.
Juhász Gábor, a BM politikai államtitkára köszöntőjében kiemelte a kezdeményezés fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi intézményrendszer átalakulása során Magyarországon erőteljes szerepet kaptak a civil szakmai szervezetek közül különösen azok, amelyek a kis- és középvállalkozások fejlesztését segítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik