Üzleti tippek

Elbocsátások várhatók a Picknél

Körülbelül 8-10 százalékos létszámleépítést hajt végre a közeljövőben a Pick Szeged Rt. – erősítette meg a Világgazdaság információit a cég igazgatóságának elnöke. A tervezett lépést azzal indokolta, hogy a dolgozói állomány felduzzasztott a jelenlegi termeléshez képest.

A Pick a racionalizálás és a hatékonyságnövelés érdekében határozott a csoportos létszámcsökkentés mellett – tette hozzá Kovács László. A lap értesülései szerint a társaság 160 dolgozót kíván elbocsátani az 1538 statisztikai létszámból. A cég vezetése az üzemi tanáccsal május 30-án tart kötelező konzultációt, a leépítést pedig várhatóan július–augusztusra fejezi be.

Mint ismert, a Pick Szeged Rt. nemrégiben került a Csányi Sándor OTP-vezér közvetett tulajdonában lévő pécsi Délhús Rt. irányítása alá. Az új vezetés célul tűzte ki, hogy a tavaly tapasztalt romló gazdálkodási tendenciát megváltoztassa. Köztudott, hogy a Pick több mint ötmilliárd forintos veszteséggel zárta az elmúlt évet, 50 milliárdos árbevétel mellett. A Világgazdaság úgy értesült, hogy a cég működési vesztesége – dacára az utóbbi időszakban hozott stabilizációs intézkedéseknek – az idén is jelentős maradt, és az év hátralevő részére legfeljebb a veszteségtermelődési ütem mérséklődése várható. A vállalat készítményértékesítése 15 százalékkal csökkent, s ez az idei évre tervezettnél és a bázisidőszaki eredménynél is kevesebb eladást jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik