Üzleti tippek

Veszteséggel kezdte az évet a NABI

A NABI csoport adózás utáni vesztesége 3,49 millió dollár volt 2005 első negyedévében, szemben a 2004 első három havi 317 ezer dollár veszteséggel. A pénzügyi eredmény megfelel a vezetőség várakozásának.

A 2004 második felében indult átszervezési program eredményeképpen a NABI működése stabilizálódott. A cég jelentése szerint az átszervezéshez kapcsolódó Egyesült Államok-beli és magyarországi létszámleépítések következtében a cég működése eredményesebbé és költségtakarékosabbá vált. A termelékenység és a hatékonyság nőtt. Az első negyedév eredménye 1,9 millió dollár átszervezéssel kapcsolatos költséget is tartalmaz.

A NABI az év első három hónapjában 272 autóbuszt adott el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 284 darabot. Az amerikai piacon 137, Nagy-Britanniában 131, Magyarországon pedig 4 darab autóbuszt értékesített. A járműértékesítésből származó bevétel 69,6 millió dollár volt.

A 25,47 millió dollár jegyzett tőkéjű NABI Rt. saját tőkéje mínusz 4,18 millió dollárra apadt az első negyedév végére. A halmozott veszteség értéke 53 millió dollár volt a negyedév végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik