Üzleti tippek

Bízik a győzelemben a Stadler vezér

Peter Spuhler, a svájci Stadler vezetője abban bízik, hogy cége ismét nyerni tud a MÁV motorvonat beszerzési tenderén. Az elnök-vezérigazgató arról is beszámolt az MTI-nek, hogy az utóbbi időben sorra nyerik a megrendeléseket Európában.

Elmondása szerint a cég a FLIRT járművei rendkívülien népszerűek. Legutóbb pénteken írták alá a 142 millió euró értékű, a FLIRT-tel egy járműcsaládba tartozó 43 kocsi szállítására szóló szerződést a holland Arriva céggel. A járművek Németországban és Hollandiában közlekednek majd.

Peter Spuhler arról is beszélt, hogy a feszes és szigorú szállítási határidő miatt saját kockázatukra elindították a MÁV-nak szánt motorvonatok gyártását előkészítő mérnöki munkálatokat.

A Stadler cég tulajdonosa megerősítette, hogy a Ganz Transelektro céggel szorosra fűzik a kapcsolatukat. Nemcsak a MÁV-tenderen kívánnak együtt dolgozni, hanem a közösen lépnek fel a balti országokban is. Utalt arra, hogy a magyar cég kiváló referenciákkal rendelkezik a balti országokban és ezekre építve a két cég további gazdasági sikereket érhet el.

A MÁV Rt. szerdán folytatta az ártárgyalásokat a Stadler Bussnang AG. és a Bombardier Transportation GmbH képviselőivel a 120-130 milliárd forint értékű motorvonat-tenderben, amelynek eredményét a Közbeszerzési Döntőbizottság május elején megsemmisítette. A két pályázónak újabb induló árajánlatot kellett benyújtania, amelyek alapján a vasúttársaság június 1-jén hirdeti ki az új eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik