Üzleti tippek

Szerencsejáték Rt: nőtt a bevétel, csökkent az eredmény

A Szerencsejáték (Szj) Rt. első negyedévi adózás előtti eredménye 1,4 milliárd forint volt, ami fele a múlt év azonos időszakában elért 2,8 milliárd forintnak, elsősorban a szerencsejátékokat érintő adóváltozások következtében.

A társaság által kiadott közlemény szerint a cég első negyedéves szerencsejáték árbevétele 30,9 milliárd forint, ami 7,7 százalékkal meghaladja a 2004. első három havit, és megfelel az idei terv időarányos részének.

Az első negyedévben a társaság több mint 13 milliárd forint költségvetési befizetést teljesített, amelyből 11 milliárd forint volt a játékadó és a nyeremények után fizetett forrásadó. Tavaly ilyenkor a költségvetési befizetés 11,2 milliárd forintot tett ki.

A játékosok az első három hónapban bruttó 16,2 milliárd forint nyereménnyel gazdagodtak, ami 2,2 milliárd forinttal több, mint az egy évvel korábbi időszakban.

Az Szj Rt. közleménye emlékeztetett arra, hogy a társaság tavaly 110,7 milliárd forint árbevétel mellett 5,6 milliárd forint adózás előtti eredményt produkált, míg 2005. évi üzleti tervük 119,5 milliárd forint árbevételt és a múlt évihez hasonló nyereséget tartalmaz.

A Szj Rt. közlése szerint folytatták technológiájuk korszerűsítését. Az m-com fizetési mód bevezetésével egyszerűbbé vált a mobil telefonon történő fogadás. A társaság hamarosan újabb internetes játékokkal jelenik meg a hazai piacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik