Üzleti tippek

200 millió euró összegű hitelt kapott az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. május 11-én ötéves lejáratú, 200 millió euró összegű hitelmegállapodást írt alá egy nemzetközi bankkonzorciummal. A bank a hitellel a„Sikeres Magyarországért" elnevezésű programját finanszírozza.

Az eredetileg 150 millió euró összegre meghirdetett ügyletet a hitelnyújtó pénzintézetek ajánlataikkal közel kétszeresen túljegyezték.

A jelentős befektetői érdeklődés, valamint az MFB Rt. hitelprogramjaival összefüggésben jelentkező forrásigény alapján a bank a hitelösszeg 200 millió euróra történő emelése mellett döntött. A hitel szervezői a francia BNP Paribas és Calyon bank, valamint a belga KBC Bank NV.

A középlejáratú hitel éves kamata EURIBOR + 12 bázispont, melyet az MFB Rt. a”Sikeres Magyarországért” Hitelprogramok refinanszírozására használhat fel: a kis- és középvállalkozások, az önkormányzatok valamint az agrárvállalkozások hiteligényeire.

A szindikált hitel visszafizetését az állam – a költségvetési törvényben meghatározott keret terhére – készfizető kezességvállalással biztosítja. Az ügylet kapcsán jelentősen bővült az MFB Rt. nemzetközi partnerbankjainak köre, tovább erősödött a bank nemzetközi elfogadottsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik