Üzleti tippek

Enyhül a kamionstop

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsik vasárnap és munkaszüneti napokon, a nyári 24 órás korlátozás helyett Szeptember 1-től november 3-ig reggel 8 és 22 óra között nem közlekedhetnek Magyarország közútjain.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tájékoztatása szerint a nyári időszakban, június 15-től augusztus 31-ig szombat 8 órától vasárnap estig, vagy munkaszüneti napokon a megelőző nap 22 órától a munkaszüneti nap 22 óráig volt érvényben a kamionstop.

Az intézkedés értelmében vasárnap és munkaszüneti napokon le kell állniuk a belföldi és a nemzetközi fuvarozásban részt vevő, 7,5 tonnánál nehezebb járműveknek.

Szerdától megszűnik annak a lehetősége is, hogy az a rakománnyal közlekedő tehergépkocsi, amely a hétvégi tilalom kezdete előtt érkezik az államhatárnál lévő vámterületre, a lehető legrövidebb útvonalon a forgalmi engedélybe bejegyzett magyarországi telephelyéig vagy az első lerakóhelyig továbbhaladhat.

Az MKFE felhívja a figyelmet arra, hogy szeptember 1-től ismét külön válik a korlátozás a belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedők tekintetében.

A belföldiekre vonatkozó korlátozás ugyanis nem szombaton reggel 8 órától, hanem csak 22 órától kezdődik és tart vasárnap 22 óráig. Ezzel szemben a nemzetközi forgalomban közlekedők korlátozása csak vasárnap reggel 8 órától este 10 óráig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik