Üzleti tippek

A kubai időjárás

Az ország éghajlata trópusi (a Ráktérítőtől délre, a Szaharával és Arábiai-sivataggal majdnem azonos szélességi körön fekszik a sziget), ám itt nincsenek sivatagok, és a környező tenger, továbbá a jótékony széljárás enyhíti a meleget. A páratartalom ugyanakkor rendkívül magas, természetesen elsősorban az esős évszakban, amely májustól októberig tart.


A kubai időjárás 1

November és április között azonban (amikor a Nap még délebbre, a Baktérítő környékén jár) beköszönt a száraz évszak, s ez azért kellemesebb az európai turisták számára is. A turista főszezon egyébként Varadero környékén december közepétől február végéig tart, és ugyancsak magasabb áron lehet nyaralni július közepétől augusztus utolsó harmadáig.

Aki tehát az olcsóbb árakra kíváncsi, az menjen inkább novemberben vagy december elején, mert akkor már nincsenek olyan nagy viharok, viszont az árak még nem indulnak be annyira, és a nap is az Egyenlítőtől délre jár, így nem annyira elviselhetetlen a hőség és a magas páratartalom.

A trópusi viharok nem ritkák errefelé: augusztus és október között a hurrikánok gyakoriak, különösen az ország keleti felében. Az országon évente átlagosan egy hurrikán azért végigsöpör – mint azt már említettük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik