Üzleti tippek

Csőd- és változásfigyelés

A D&B csőd- és változásfigyelési szolgáltatása kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy üzleti partnerek, ügyfelek üzletvitelében a legjelentősebb hatással járó változások bekövetkezéséről azonnal és hiteles forrásból lehessen értesülni. Az üzleti kapcsolatok hatékonyságának és stabilitásának fontos eleme a mindig naprakész információ a partner alapadataiban történt változásokról vagy az esetleg bekövetkezett negatív eseményekről.

Negatív változások alatt a következő jogi eljárások értendők: csőd, felszámolás, végelszámolás, megszűnés és törlési eljárások. Figyelhető kör: a Cégbíróságon bejegyzett vállalkozások, amely jogi formák a Cégközlönyben megtalálhatóak.

Változásfigyelés esetén a D&B heti rendszerességgel tájékoztatja megbízóit a megjelölt cégek alábbiakban felsorolt cégadataiban történt változásokról: cégjegyzékszám, bejegyzett név, rövidített név, székhely, telephely/ek, fióktelephely/ek, tevékenységek TEÁOR szerint, jegyzett tőke, cégjegyzés módja, aláírásra jogosult személyek és a cégbíróságon hivatalosan bejegyzett vezetők, könyvvizsgáló, felügyelőbizottsági tagok, statisztikai számjel, bankszámlaszám, adószám.

Termékleírás

• Az ügyfél által átadott adatállomány folyamatos figyelése a jogi eljárások tekintetében.
• A megrendelő egész cégadat állományára, vagy annak bármely szegmensére (vevő/szállító) kiterjeszthető a D&B csőd- és változásfigyelése.
• A szolgáltatást határozott időre lehet igénybe venni, minimum 1 évre.
• A díj két részből tevődik össze: az azonosítási díjból és a figyelés díjából. Az azonosítás díja minden átadott cégre fizetendő, a figyelés csak a beazonosított és figyelhető cégekre.
• A csőd- és változásfigyelésre átadott adatbázist megtisztítva  a megrendelő értesítést kap az adatbázis rendszerezéséről: a beazonosított, a nem beazonosítható, illetve a nem figyelhető cégekről. Ezzel egy időben a beazonosított, figyelhető cégek bekerülnek a D&B csődfigyelési rendszerébe.
• A csődfigyelési jelentést a megrendelő automatikusan kapja, hetente 1 alkalommal, mindig csütörtök reggel, excel fájlban; még akkor is, ha az adott héten nem volt a figyelt cégek közül egyre sem jogi eljárás.

Felhasználói előnyök

• Állandó hiteles információ a vizsgált adatállomány-tagok elleni jogi eljárás kezdeményezéséről.
• Azonnali reakció lehetősége a kellemetlen, váratlan fordulatok negatív hatásainak kivédésére illetve csökkentésére.
• Üzleti folyamatok előkészítő szakaszában segít a potenciális partnerek monitorozásában.
• Akár egy egész iparág meghatározó szereplőinek változás figyelése is lehetséges, amikor a jólinformáltság konkrét piaci helyzetelőny kihasználását jelentheti.

A D&B csőd- és változásfigyelési szolgáltatása megteremti a lehetőséget arra, hogy a megrendelő a piacon elsőként reagálhasson partnerei, vagy az iparági vállalatok gazdálkodásában bekövetkező negatív eseményekre; és ezzel az esetleges káros következményektől megóvja saját vállalkozását, – vagy éppen ellenkezőleg – kihasználja a kínálkozó üzleti lehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik