Üzleti tippek

Kalandozások David Beckham nyomában

A Manchester United - Zalaegerszeg Bajnokok Ligája selejtező visszavágójára Manchesterbe utazó, vállalkozókedvű szurkolók Angliában barangolva felkereshetik a futballguru életútjának legfőbb állomásait is.

Leytonstone, Kelet London

David Robert Joseph Beckham, az angol futballválogatott kapitánya 1975 május 2-án született Leytonstone-ban. Papája gázszerelő, mamája fodrász. Leytonstone kedves, ám nem túl izgalmas külvárosa Londonnak. Számos grund, park található a kerületben. Fanatikus rajongók felkereshetik Chingford-ot is, ahol a nyolcéves Beckham első csapatában, a The Ridgeway Rovers-ben több mint száz gólt lőtt.

Walthamstow agárpálya, Kelet London

1987-ben a 12 éves Beckham zsebpénz kiegészítőül üvegeket szedett a Walthamstow agárpályán. Bevallása szerint ez volt az egyetlen olyan munkahelye, ahol nem focitudásával kereste a pénzt.

Old Trafford futballpálya, Manchester


“A Manchester United-on kívül más csapat soha nem létezett számomra” – nyilatkozta egyszer Beckham. 1986-ban 11 évesen a United Old Trafford pályáján megnyerte a Bobby Charlton futballversenyt. Tíz évvel később álomcsapatához szerződött, és vásárolt egy négyszobás luxus agglegény odút a közeli Worsley külvárosban.

Wimbledon futballpálya, Dél London

Első meccsén a United színeiben a Galatasaray ellen lépett pályára, meggyőző teljesítménye biztosította helyét a csapatban. Ám az a gólt, amely a futball történelmi évkönyvekbe örökre bevéste nevét, 1996-ban a Wimbledon elleni meccsen esett. Egy rendkívül feszült mérkőzés utolsó percében, a felező vonaltól ötven méterre Beckham a Wimbledon kapusa, Neil Sullivan mellett a hálóba lőtte a labdát. “Ez a gól megváltoztatta az életem, olyan volt mintha a felhőkben járnék” – nyilatkozta.

Kalandozások David Beckham nyomában 1 A Metropolitan szálló bárja, Mayfair

A kilencvenes évek vége felé Beckham jól haladt afelé, hogy a világ egyik legjobban fizetett focistájává váljon. Feleségével, Victoria Adams-szel, már házasságuk előtt is gyakran megfordult a Met bárjában. A hely rocksztárok, tévés személyiségek, modellek közkedvelt találkahelye.

Prada, Chelsea

Beckham nemcsak futballkarrierjére, hanem öltözködésére is különösen büszke. Az elmúlt években feltűnt már kézzel varrott cipőkben, olasz öltönyökben, bőrnadrágban és selyem szarongban is. És persze a Prada mokaszinok. Beckham kedvenc Prada cipőboltja Chelsea-ben, a Sloane Street-en található.

Brooklyn, New York

1999. március harmadikán született meg David Beckham fia, Brooklyn Joseph Beckham. A bébi nevét arról a New Yorki kerületről kapta, ahol megfogant.

Luttrellstown kastély, Írország

David Beckham 1999. július negyedikén vette feleségül Victoria Adams-et, egy Dublin közeli kastélyban. Az esküvőre az OK! Magazin egy millió fontos exkluzív szerződést kötött a párral. Az ötszáz meghívott vendég hatfogásos vacsorával és fergeteges táncpartival ünnepelte a fiatalok egybekelését.

“Beckingham Palace”, Hertfordshire

Néhány héttel az esküvő után, 1999 augusztusában a pár beköltözött Sawbridgeworth-be, egy hétszobás, 2,5 millió dollárt érő kastélyba.

Dubai, Le Royal Meridien Gyógyszálló

Ez év májusában Beckham és az angol válogatott ezen a luxus nyaralóhelyen napfürdőzött, és készült fel testileg-lelkileg az előttük álló focivilágbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik