Üzleti tippek

Hétvégére ajánljuk

Visegrádon Palotajátékok, Egerben Bornapok, Tiszafüreden Halasnapok várják az érdeklődőket. Martonvásárban Beethoven jegyében koncerteznek a Nemzeti Filharmonikusok, Budapesten két izgalmas kiállítás - Toulouse - Lautrec plakátkiállítás és Játékvilág - tárlat és vásár - várja a látogatókat. A Margitszigeten vízilabda világliga zajlik, a Dunán pedig Mesehajó úszik. A Vidámparkot szombaton megszállják a pszichedelikus zenét kedvelők.

Visegrádi Palotajátékok: Pénteken kezdődik a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok háromnapos eseménysorozata. Az események sora pénteken délelőtt a Fő utcán a katolikus templomtól a királyi palotáig tartó látványos, királyi menettel veszi kezdetét, amelyen cseh, lengyel, olasz, német hagyományőrző egyesületek is képviseltetik magukat. Ezt követően az eredeti helyszínen lovagi tornán mérik össze ügyességüket a lovas és gyalogos bajvívók, amelyet íjászverseny követ.



Gyerekprogram

Szombaton és vasárnap délelőtt tíz órakor is Mesehajó indul a Vigadó téri kikötőből. Szombaton az Electrocowboy, vasárnap Marcipán Cica a program. Beszállás 9.30-tól.

Szombaton lovagi hétpróba – úszás, futás, íjászat, falrafutás, birkózás, lándzsavetés, lovaglás – ad majd izgalmakat, s a győztes egy hátaslovat vihet magával. Ekkor kezdődik a Toldi verseny elődöntője, amelyen malomkő-dobásban, petrencerúd-tartásban és ágyúcső-akadályfutásban mérkőznek meg egymással a versenyzők.

Vasárnap megismétlik a lovagi tornákat, s az érdeklődők megtekinthetik a középkori babakiállítást és vásárt is. Mindhárom napon régi zenei koncertek, trubadúr-verseny, színjátékok, vásári komédiák gondoskodnak a jó hangulatról, de lesz bábszínház, történelmi táncbemutató, kirakodóvásár is.

Egri Bornapok: Eger Város Hegyközsége július 12-14. között rendezi meg – immár 6. alkalommal az egri bikavér Szent Donát napi ünnepét. A fesztivál keretében a Dobó téren felállított sátrakban 14 egri étterem a legkiválóbb egri borászok 24 borát kínálja, az italokkal harmonizáló ételekkel együtt.

Sor kerül az Év Egri Szőlőtermelője, Bortermelője és Borgasztronómusa díjak átadására, illetve a 2002 évi Egri Borvidéki Borverseny hivatalos eredményhirdetésére. Az Egerhez közeli Noszvajon ezzel egyidőben rendezik a Magyar Borarculat 2002. borospalack-címke szépségverseny és kiállítás.

Hétvégére ajánljuk 1Toulouse – Lautrec Plakátkiállítás: A modern plakát és litográfia megteremtője, Henri de Toulouse-Lautrec halálának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi plakátpályázat anyaga látható a józsefvárosi Ateliers Pro Arts galériában szerdán megnyíló kiállításon.

A tárlat életre hívását a francia alkotó szülővárosa, Albi Toulouse-Lautrec múzeuma, valamint a párizsi Pompidou Központ kezdeményezte. Nemzetközi meghívásos pályázat útján huszonnégy országban összesen száz grafikusművészt – közöttük két magyar alkotót, Pócs Pétert és Orosz Istvánt – kértek fel plakáttervezésre a centenárium alkalmából. A száz plakát augusztus 17-ig tekinthető meg a VIII. kerületi Horánszky utca 5. szám alatti Ateliers Pro Arts galériában. Nyitvatartás: keddtől péntekig 14 és 19 óra, szombaton 11 és 18 között.

Tiszafüredi Halasnapok: Péntektől kezdődően három napig áll a bál Tiszafüreden. Az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Halasnapokra a szervezők közel harmincezer embert várnak. Pénteken reggel kilenctől kezdődnek a programok, lesz karnevál, belügyminiszteri köszöntő, sok-sok érdekesség, hajnaltól pedig “zenés-táncos összejövetel”.

A horgászverseny szombat reggel hétkor “nyit”, ezen a napon sportprogramokra jelentkezhetnek az érdeklődök, lesz műrepülő bemutató, Béres Alexandra fittness-show és persze az esti szabadtéri disco előtt egész napos élő zene a Sláger Rádió közreműködésével. Az utolsó nap “levezető” programjai közé tartozik egy-két gyerekműsor és ügyességi verseny, lesz sok-sok koncert végül a szokásos vasárnap éjjeli tűzijáték tesz pontot a mulattság végére.

Beethoven Martonvásárban: A Nemzeti Filharmonikusok idén három egymást követő júliusi hétvégén – 13-án, 20-án és 27-én – rendezik meg hagyományos martonvásári Beethoven-estjeiket a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének festői szépségű parkjában.

Hétvégére ajánljuk 2A híres D-dúr hegedűverseny Kelemen Barnabással és zongoraátirata Rohmann Imrével, három szimfónia, egy mise, egy nyitány és egy hangversenyária – ez a sorozat mostani kínálata. A hangversenyek este 7 órakor kezdődnek, de érdemes már hamarabb odaérni (a távolság Budapesttől mindössze 30 kilométer), hogy jusson idő a parkban egy romantikus sétára.

Játékkiállítás: Régi korok játékai mellett kortárs magyar formatervező iparművészek munkáiból nyílik kiállítás Játékvilág címmel szombaton Budapesten, az Erdős Renée Házban. A tárlatot gyűjtők által kölcsönzött darabok is gazdagítják. A kiállítás a XIX. század második felétől az 1970-es évek elejéig gyártott, illetve egyedileg készített tárgyakat vonultat fel.

A kiállításhoz kapcsolódva Játékvilág – Játék és művészet témakörben nyári gyermekprogramot is szerveznek a XVII. kerületi, Báthory utca 31. szám alatti intézményben, a programban játékkészítő foglalkozások is szerepelnek. A ház kertje július 20-án és augusztus 3-án játékvásárnak ad helyszínt, július 27-én, illetve augusztus 10-én pedig megunt játékok várnak új gazdára a bolhapiaci forgatagban.

Pszichdelikus Vidámpark: Szombaton party lesz a Vidámparkban. Fellépők: Techno stage: Adelic (A), Kibs (YU), Stephanie, Ufi. Drum&bass stage: Count Zero (A), Dom nk (A), Wen.shiz (A). Goa & psychedelic trance stage: Akindo (DK), Sahaswarta (A), Lagun (A). A party alatt a játékok ingyenesen és korlátlanul használhatóak. Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen: 3000 Ft.

Sport – Vízilabda Világliga: A FINA által szervezett vízilabdasorozat magyar állomása Budapesten, a Margitszigeten. 12, 14-én, 18 órától Magyarország-Horvátország, 16-án 16 órától Magyarország-Oroszország, 17-én 16.15-től ismét Magyarország-Oroszország, 19-én 17 órától Magyarország-Egyesült Államok, 21-én 17.30-tól ismételten Magyarország-Egyesült Államok mérkőznek az ötvenméteres medencében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik