Üzleti tippek

Irány külföld – nyelvet tanulni!

Sokat lendít a nyelvtanulásunk hatékonyságán, ha egy idegen nyelvet anyanyelvi környezetben, anyanyelvi tanártól igyekszünk elsajátítani. A Study Tours-nál már 40 százalék önerő is elég az utazáshoz, a költségek fennmaradó részére pedig kamatmentes hitelt biztosítanak.

A legkeresettebb nyelv az angol, ezt követi népszerűségben a német, spanyol, olasz, francia, a sor legvégén pedig az orosz és a japán “kullog” – nyilatkozta a Figyelőnetnek Kovács Péter, a külföldi nyelvtanulási célú kiutaztatással foglalkozó piac 12-15 százalékát birtokoló Study Tours igazgatója.

Irány külföld – nyelvet tanulni! 1Összekötni a kellemest a hasznossal – nyelvtanulás egzotikus tájakon

A Study Tours-szal angolul tanulhatunk Angliában, Ausztráliában, Dél Afrikában, Írországban, Kanadában, Máltán, Skóciában, az USA-ban és Új-Zélandon. Német tanfolyamokra Ausztriába és Németországba, spanyol kurzusokra Spanyolország mellett Kubába, Costa Rica-ba és Ecuadorba lehet jelentkezni. A Study Tours emellett szervez utakat Japánba, Olaszországba és Oroszországba is.

“A repülőjegyek ára miatt kisebb az érdeklődés az egzotikus országok – Kuba, Costa Rica vagy Ecuador – iránt, de például Ausztrália vagy Kanada kedvelt célpont. Szeptember 11 – e óta megfigyelhető, hogy a tengerentúlon tanulnivágyók az USA helyett szívesebben választják Kanadát, Ausztráliát, Új-Zélandot vagy az európai célpontokat” – mondta el Kovács Péter.



Mi foglaltatik benne az alapcsomagban?

A Study Tours alapcsomagjai a nyelvtanfolyam díját, az oktatási kellékeket, a családoknál történő elhelyzést, – ebben az étkezés is bennefoglaltik -, és néhány szabadidős program árát foglalják magukban. A tanulnivágyónak ezen felül kell finanszíroznia az utazás költségeit, és persze némi zsebpénzt. A cég igény szerint azt is vállalja, hogy megszervezi a kiutazást is.

Intenzív beszédközpontú kiutazás – elszállásolás családoknál

Miután kiválasztottuk az úticélt, érdemes jó alaposan átböngészni az egyes iskolák kínálatát. A Study Tours-nál lehetőség van a partnerintézetek kurzusainak, és az egyes szintek tananyagának alapos, előzetes áttanulmányozására is.

A nyelvtanulás intenzitását emeli az is, hogy az elszállásolás 95 százalékban családoknál történik. (Kivételt jelent például Kuba, ahol ezt a jelenlegi politikai-gazdasági körülmények nem teszik lehetővé.). Igény szerint persze lehetőség van kollégiumi illetve apartman elszállásolást is kérni – az alapcsomagnak azonban a családoknál történő elhelyezés a része.

A kiutazó tanulnivágyók életkora széles sávban mozog: a nyári szünidőben a szülők előszeretettel küldik ki tanulni már a 12-14 éves csemetéket is, ám nem ritka az sem, hogy dolgozó harmincasok döntenek úgy, hogy a szabadságuk terhére két-három hetet külföldi nyelvtanulásra áldoznak. Számukra célszerűbb nem a nyári szezonban utazni: a téli vagy őszi hónapokban az iskolákba látogatók alacsonyabb létszáma miatt kisebb csoportokban intenzívebb az oktatás is. A csoportok átlagéletkora nyáron a diákok miatt jóval alacsonyabb, mint a főszezonon kívüli időszakban.



Érték a dolgozó nyelvtudása

A vállalat költségként elszámolhatja az alkalmazott külföldi nyelvtanfolyamát, ha igazolni tudja, hogy a dolgozó nyelvtudása szükséges a munkaköre szempontjából. Alkalmazotti juttatásként a nyelvtanfolyam járulékköteles.
A Study Tours szervez szuperintenzív üzleti tanfolymaokat is: a kilenc napos (egy hét + két hétvége) kurzusok során napi nyolc óra az oktatás, a tanfolyamok ára alapcsomagban fél millió forint körül van.

Nyelvtanulás hitellel

Egy egyhónapos angol nyelvtanfolyam alapcsomag-ára 300 ezer forint körül van Angliában, ugyanez 5-8 százalékkal olcsóbb Írországban vagy Új Zélandon. Igaz viszont, hogy Új-Zélandra 180 ezer forint alatt nehéz repülőjegyet találni, London viszont, repülőtéri illetéktől függően, 80-90 ezer forintból is “megúszható”.

A Study Tours a Postabankon keresztül hitelt is biztosít a kiutazásokra: a cég a részvételi díj, a repülőjegy és a biztosítás összköltségének legfeljebb 60 százalékára, maximum 300 ezer forint erejéig kamatmentes, kezelési költség nélküli hitelt ad, amelyet 12 hónap alatt kell visszafizetni.

Játsszon a FigyelőNet és a Study Tours közös játékán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik